Postęp musi być. Sklep działa już pod domeną główną
]kominki.francuskie.com]. Przeniesienie treści katalogu roboczego okazuje się nie być jedyną czynnością aby sklep zadziałał. Nad uruchomieniem przesiedziałem calutką nockę
.
Dla głównych przeglądarek style działają ok, aleIE 8 i IE 7 to dotej pory czysta fantazja (właściwie abstrakcja).
Postanowiłem zrobić osobne css-y dla IE8 i IE7. Pare dni to zajmie ale będzie neutralne dla normalnej skórki.
Trochę złagodziłem kontrasty dla tła nagłówków bloków i jest ciut łągodniej dla oka.
Co do osadzania czcionki dla IE to fakt. Explorer buntuje się i wyświetla, po swojemu nie zaciągając mojej PT Sans Narrow. Tak to działa przy standardowym "zasysaniu" z sekcji HEAD w header.tpl - naturalnie problem tylko z Internet Explorerem :/ .
Znalazłem jednak i na to rozwiązanie
Należy wstawić kod importujący styl czcionki wprost do global.css
Wycinek z mojego kodu
/* ##################################################################################################
PRESTASHOP CSS
################################################################################################## */
@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=PT+Sans+Narrow&subset=latin-ext);
@import url("grid_prestashop.css");
/* ****************************************************************************
reset
**************************************************************************** */
html{color:#000;background:#FFF;}
body,div,dl,dt,dd,ul,ol,li,h1,h2,h3,h4,h5,h6,pre,code,form,fieldset,legend,input,button,textarea,p,blockquote,th,td{margin:0;padding:0}
...
Wcześniej używany kod w HEAD oczywiście usunołem żeby nie dublować i tak dużego transferu spowodowanego fontami.
Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa cache'owania arkuszy css gdy w środku została przemycona czcionka, ale na tą chwilę działą dobrze pod FF, Chrome,Opera, IE9 IE8 IE7. Chyba powinno być dobrze.
Teraz pozostaje tylko zabawa z ie7.css i ie8.css
Pozdr.