aby losowo pokazywac polecane produkty, wystarczy zmodyfikowac jedna linijke w homefearured.php
zamiast:
$products = $category->getProducts((int)($params['cookie']->id_lang), 1, ($nb ? $nb : 10));
wpisujemy:
$products = $category->getProducts((int)($params['cookie']->id_lang), 1, ($nb ? $nb : 10), NULL, NULL, false, true, true, ($nb ? $nb : 10));
to tak na szybko ..... jesli chodzi o losowosc wyswietlania polecanych produktow
Witam
Bardzo dziękuję. Ta zmiana rzeczywiście spowodowała, że produkty zaczęły wyświetlać się losowo, ale dopiero za trzecim razem, mimo wymuszania kompilacji i czyszczenia. Ale udało się.
w homefearured.php
zamiast:
$products = $category->getProducts((int)($params['cookie']->id_lang), 1, ($nb ? $nb : 10));
wpisujemy:
$products = $category->getProducts((int)($params['cookie']->id_lang), 1, ($nb ? $nb : 10), NULL, NULL, false, true, true, ($nb ? $nb : 10));
Nadal miałam jednak tylko 4 produkty (jeden rząd).
Żeby zmienić ilość wyświetlanych produktów zainstalowałam po prostu nowy moduł Homefeatured v0.91
bo poprzedniego Polecane produkty na stronie głównej v0.9 na liście modułów w ogóle nie widziałam.
Mam jeszcze takie uwagi:
1. W polecanych jest tylko button dodaj do koszyka, a nie ma tego widok.
2. W najczęściej kupowanych z kolei jest tylko widok, a nie ma dodaj do koszyka.
3. Jak zrobić, żeby oba buttony były i w polecanych i w najczęściej kupowanych?
4. W najczęściej kupowanych nic się nie dzieje, nie dodaje na główną ostatnio kupionych, są na sztywno 4 produkty kupine jakiś czas temu, widać je dopiero po kliknięciu wszystkie najpopularniejsze ale i tak nie są ustawione jako pierwsze. Jak modyfikować ten moduł? Z poziomu PA nic nie zrobię, domyślam się, że coś trzeba zmienić w blockbestsellers ale co konkretnie i w których plikach?
Macie może jakiś pomysł?
Z góry dziękuję
Justyna
www.cosfajnego.pl