wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Błąd "TECHNICAL ERROR: unable to load form" przy próbie rejestracji

• 2 Odpowiedzi
  • 1381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline caspone

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
  • PrestaShop: 1.5.3
  • Status: forum
Piszę w sumie by dowiedzieć się, czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Otóż po podmianie domeny w sklepie nagle zaczął pojawiać się wymieniony w tytule błąd (w momencie tworzenia nowego konta przez użytkownika). Problem dość często pojawiał się na różnych forach. Jednak sprawdziłem wszystkie rozwiązania jakie znalazłem (m.in. wyłącznie szablonu dla mobile, podawanie adresu dla sklepu bez www, zmienianie właściwości przycisku, różne modyfikacje kodu, modyfikacja .htaccess) i nic. Otóż przez przypadek znalazłem rozwiązanie. Okazuje się, że problem pojawia się zawsze w przypadku domen zarejestrowanych poza firmą hostingową gdzie znajduje się sklep. Znika, gdy użyłem domeny, której rejestratorem jest moja firma hostingowa. Dla mnie to był jakiś kosmos, więc zadzwoniłem do rejestratora domeny. Dostałem info że to świadoma polityka firm hostingowych i nic nie mogą na to poradzić. Jedyna opcja to transfer domeny do firmy hostingowej. Czy ktoś spotkał się z podobnym działaniem? Trochę to wkurzające, muszę przyznać...

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
  • Status: Programista
Odp: Błąd "TECHNICAL ERROR: unable to load form" przy próbie rejestracji
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2013, 07:29:36 pm »
Ale numer. Podaj nazwy firm, które tak robią pomożemy im marketingowo trochę :)
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd "TECHNICAL ERROR: unable to load form" przy próbie rejestracji
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2013, 07:36:30 pm »
ale to samo jest z wysyaleni maili, jezeli chce sie uzyc jakiegos adresu rzedu: interia, onet itp. w wielu wypadkach z polaczeniem hostingu bez SMTP sie nie obedzie, a i  w wypadku wyminionych rzadko udaje sie uzyskac pelna funcjonalnosc, gmail jeszcze jakos sobie radzi.... no ale mail() czesto jest blokowany... to ze tak jest to jest ale nie wiem co za problem zalozenia maila w domenie sklepu, zawsze to nawet lepiej wyglada i wysylajac jakies wiadomsoci od razu robimy reklame....
design4VIP z innej strony...