Dziękuję za odpowiedź, dobra na razie zostawmy te linki aktywujące po utworzeniu konta i po zapisaniu się do newslettera, chociaż wydaję mi się, że coś takiego to podstawa, i jakiś moduł do tego się znajdzie, bo równie dobrze do tego newslettera ja mogę sobie kogoś dopisać i wysłać mu maila z reklamą i kto mi powie że to ja sobie go dodałem.
Druga sprawa z tymi polami w czasie rejestracji myślę, że sobie sam z tym poradzę bo parę rzeczy już zrobiłem. Tylko prosiłbym o wytłumaczenie tego trochę bardziej łopatologicznie albo dać linka gdzie mogę to znaleźć (szukałem trochę ale przeważnie jakoś tak ogólnie to jest) napiszę jeszcze raz i parę jeszcze innych rzeczy
są dwa pola:
1) Dane do założenia konta
a)mam 4 pola imię, nazwisko, adres mailowy, hasło (wszystkie wymagane), chciałbym aby imię i nazwisko nie były wymagane ( bo prowadzę hurtownie i te dane ktoś może a nie musi podawać)
b) mam dwa checkboxy newsletter i o partnerach (nie są wymagane i tak niech zostanie), chciałbym dodać jeszcze dwa wymagane o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych (w tłumaczeniach jest ten tekst ale nie wiem gdzie on się w ogóle pojawia na stronie) i przeczytaniu i potwierdzeniu regulaminu (takie coś wyskakuje jak się składa zamówienie )
2)Dane teleadresowe
a)mam uruchomiony europejski nip (jak wpiszę nazwę firmy to pokazuje się pole z nipem jest wymagane ale chciałbym aby obok pola wyświetlała się gwiazdka)
b)nie będę powtarza jak schować niektóre pola aby nie były widoczne na stronie i nie były wymagane
c) nie mam pola nazwisko a pokazuje mi błąd że nie wypełniłem nazwiska i nie mogę się przez to zarejestrować
d) i na koniec edycja komunikatów błędów nie mogę tego znaleźć ( w tłumaczeniach też) pokazuje mi "imie jest wymagane" albo "adres1 jest wymagane"
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.