Witam,
od kilku dni przeglądam fora o prestashop i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nękający mnie problem z multi-shop w preście 1.5
Posiadam serwer: hosting klatka.pl oraz dwie domeny na tym serwerze (nazywam je dalej moja_domena1.pl oraz moja_domena2.pl)
Na stronie moja_domena1.pl, zainstalowany mam sklep prestashop w najnowszej wersji 1.5.4.0, w folderze public_htm. Sklep moja_domena1.pl działa poprawnie, jedynie co, to wyświetla mi następujące błędy (Przepisywanie URL (mod_rewrite) nie jest aktywne na Twoim serwerze lub nie jest możliwe sprawdzenie konfiguracji Twojego serwera. Jeżeli chcesz używać przyjaznych URL-i musisz aktywować tą funkcję.)
Stworzyłem w opcjach multi-shop grupę sklepów z odpowiadającymi mi ustawieniami :
oraz dwa sklepy:
(Chciałbym by pod moja_domena1.pl wyświetlane były tylko niektóre kategorie w sklepie oraz by miał on swój odrębny layout, tak samo sklep moja_domena2.pl)
(tak to wygląda na drzewie multistore)
(ustawienia i url sklepu1)
(ustawienia i url sklepu2)
Jak prawidłowo skonfigurować te ustawienia by na stronie moja_domena1.pl wyświetlał się „Sklep1”, a na stronie moja_domena2.pl „Sklep2”. Co wpisać w pola domena, domenassl, fizyczny url, oraz czy ważna jest ta funkcja Wirtualny url, gdyż nie jest ona u mnie dostępna.
Jak sprawić by moja_domena2.pl przekierowywała mnie na stlep2. Kiedy w directAdminie przekieruję ją na moja_domena1.pl to wyświetla mi się i tak sklep1 zamist sklep2
Pod moja_domena2.pl nie mam nic zainstalowanego.
Proszę o pomoc, meczę się już z tym tematem od długiego czasu, nigdzie nikt konkretnie nie pisze co zrobić by multi-shop działał. Czy jest to wina konfiguracji w panelu admina, czy może wina mojego hosta ?