Czytając to forum mam wrażenie że to już nie pomoc w zakresie P.S tylko robi się mały biznes .Na początku jak pamiętam było wiele ciekawych rozwiązań i można było naprawdę coś zyskać a teraz jak masz problem to tylko kasa i nie za wiele pomocy.Nie dotyczy to każdego użytkownika forum jest owszem kilku wspaniałych ludzi jak np. administrator który jest bardzo aktywny i chwała mu za to. Jeszcze jest kilku do kompletu porządnych gości ale nie będę ich wymieniał bo sami to widzicie.Chciałbym aby powróciła dawna pomoc w poprawie funkcjonowania P.S.
Pozdrawiam wszystkich.
tutaj sie zgodze, jest to oczywiscie biznes... nie ma nikogo na etacie, nikt z tego nie ma gradientow itp... a czas to pieniadz. kiedys, zwroc uwage, byly to dosc prozaiczne problemy, ecommerce ruszal i ludzie nie mileli zbyt wielkich wymagan, owczesne rozwiazania tez nie dawaly wiele mozliwosci... obecnie wszystko sie zmienia, czlowiek chce wiele, wiekszosc rozwiazan problemow czy pytan z forum nie da wie tak jak kiedys rozwiazac w jednej linijce kodu... no niestety, za wymagania sie placi. a udzielanie sie na forum... nie wiem jak inni ale z wlasnego doswiaczenia powiem, ze i na tym mozna zarobic. ludzie szukajacy deweloperow na pewno zwracaja uwage na aktywnosc i jakosc watkow z forum. ja sam dostaje wiele pytan ludzi spoza forum z poczatkiem wiadomosci "widac, ze masz duza wiedze... ile by to kosztowalo...", ocziwiscie z ta wiedza... wiele zostalo mi do nauki, nie jestem alfa i omega, ale jestem uparty w dazeniu do celu... nie raz, cos co powinno zajac mi 2-3 godziny zajmuje mi 2-3 dni... a to czas, a czas to pieniadz... no i tak to dziala. wiedza wielu z nas nie bierze sie sama od siebie, to sa godziny spedzone na poszukiwaniach, kombinacjach, szukaniu po calym necie (nie raz mam wrazenie, ze za chwile trafie na strone "koniec internetu"
) kazdy z nas powieca czas raczej nie dla spelniania pasji tylko zeby cos z tego pozniej wyciagnac.
a rozwiazania, ktore reraz juz nie pojawiaja sie na forum... patrzac po innych forach, mysle, ze poziom tego ejst najwiekszy i tutaj najszybciej dostaniesz pomoc. podkreslam, "pomoc", a nie gotowca... cos za cos, albo z zebranych informacji, przeszukiwania google w celu uzupelniania informacji, poswiecania wlasnego czasu na przemyslenia i kombinacje sam dochodzisz do sednum, albo... lenia pozostaje tylko skorzystanie z odplatnych gotowcow....