PrestaShop Polska
Zaloguj się
Menu
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PrestaShop
Instalacja
Problem z instalacją wersja 1.6.0.9 home.pl
« poprzedni
następny »
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
4 Odpowiedzi
4082 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dreadus
Nowy
2
0
prestashop
PrestaShop: 1.6
Status: Właściciel
«
dnia:
Sierpień 22, 2014, 09:13:49 pm »
Witam,
mam wykupiony hosting na home.pl i staram się zainstalować prestę już od dłuższego czasu i nic mi z tego nie wychodzi.Działam wg tych (
http://doc.prestashop.com/display/PS16/Getting+Started)
instrukcji.Jak dotąd największym sukcesem było zainstalowanie prestashop, gdy spróbowałem (wbrew instrukcjom) skorzystać z konta FTP, które założyłem tylko dla domeny, na której będzie sklep. w filezilla ustawienia miałem - serwer:serwerXXX.home.pl, port:21, użytkownik:nazwadomeny.sklep.pl@nazwadomeny.sklep.pl. Niestety w tym przypadku sklep nawet po zakończeniu "przerwy technicznej" nie otwierał się gdy wpisywało się adres domeny (przez chwile po zainstalowaniu można było go zobaczyć klikając w ostatnim oknie instalacji presta "podgląd na twój sklep" czy coś w tym stylu, ale i tak otwierał się na stronie serwera - serwerXXX.home.pl)Wcześniej gdy wrzucałem pliki bezpośrednio na serwer, bez tworzenia dodatkowego konta FTP, po wpisaniu adresu domeny lub serwera wyskakiwał mi komunikat 404 lub ekran home.pl "strona w przygotowaniu".Próbowałem także wrzucić pliki do podfolderu i stamtąd otworzyć ale wtedy wyskakiwał również błąd 404. itp. itd.Czy ktoś ma pomysł o co może chodzić? Wydaje mi się, chociaż raz zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, ale to i tak nic nie dało...P.S. dodam, że jestem zupełnie zielony w temacie[/font]
MERA
Gość
Odp: Problem z instalacją wersja 1.6.0.9 home.pl
«
Odpowiedź #1 dnia:
Sierpień 23, 2014, 07:32:23 am »
A usuń oryginalny index z home (ekran z home.pl ) i wgraj pliki tylko przez File Zilla
dreadus
Nowy
2
0
prestashop
PrestaShop: 1.6
Status: Właściciel
«
Odpowiedź #2 dnia:
Sierpień 23, 2014, 04:34:43 pm »
dzięki!a można tak bardziej krok po kroku
?
MERA
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
Sierpień 24, 2014, 01:56:42 pm »
1 wgraj wszystkie pliki do oryginalnego FTP ( public_html/ lub www/ taki jaki jest ) musi być pusty lub tylko cgi-bin bez pliku indexu z home
2 następnie twoja
www.domena/install
i to wszystko a jak nie jesteś biegły w obsłudze serwera to uciekaj z hom.pl są tam duze problemy z konfiguracja.
Powodzenia
west
Administrator
Mieszkaniec
5,291
106
PrestaShop: 1.7
Status: Programista
«
Odpowiedź #4 dnia:
Sierpień 24, 2014, 04:13:59 pm »
na home najlepiej wgrywać paczkę zip a później ją rootem rozpakować. na forum byl poradnik jak i co należy z home robić
MODUŁY |
https://europasaz.pl
|
SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING |
https://europasaz.pl
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni