Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Nie mogę poradzić sobie z przerzuceniem sklepu Prestashop na inną domenę.
Serwer stoi na "2be.pl", dzwoniłem do nich czy istnieje możliwość przerzucenia plików z jednej na drugą domenę - niestety nie, muszę to robić samemu.
Od rana nieudolnie próbuje to zrobić korzystając z różnego rodzaju poradników niestety nie daje już rady dlatego bardzo was proszę o pomoc.
Wygląda to tak: serwer ten sam natomiast inne domeny. Skoro inna domena to trzeba na nią wrzucić pliki.
Przerzuciłem całą zawartość FTP z domeny "X" na domene "Z". Po tym zabiegu po wpisaniu adresu nowej domeny zostaje przekierowanie na stary adres, doczytałem że jest to sprawa konfiguracji w PANELU ADM. niestety też jest niedostępny poniewaz po wpisaniu adresu PA znów przerzuca mnie na stary adres.
*Tutaj podejrzewam że zrobiłem błąd, ponieważ z przerzuconych plików na nowy adres zainstalowałem sklep jeszcze raz, utworzyłem nowa bazę danych i sklep wystartował z domeny docelowej natomiast jest "goły".
Posiadaną kopię bazy danych wrzuciłem na nowo utworzoną bazę, po tej operacji wywala mi błąd"Ooops, cos poszło nie tak..." i sklep nie uruchamia się.
W chwili obecnej usuwam wszystkie pliki z serwera nowej domeny, ponieważ podejrzewam że instalacja była bez sensu... wrzucę jeszcze raz wszystkie pliki zgrane ze starej domeny i znów po wpisaniu adresu domeny przerzuci mnie na stary adres.
Razem z wgranymi plikami, wrzuci się katalog config ze starymi konfiguracjami, i poprawnymi danymi do bazy danych, czy mimo to muszę edytowac plik setting?
Panowie, co dalej, bardzo prosze was o pomoc !