wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Kilka opcji cenowych w opisie - jak w przykładzie

• 3 Odpowiedzi
  • 1833 Wyświetleń

*

Offline cysio

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
Kilka opcji cenowych w opisie - jak w przykładzie
« dnia: Kwiecień 07, 2015, 12:07:29 am »
Cześć.
Chciałem zapytać w jaki sposób włączyć takie przedstawienie przedmiotów:
http://www.najlepszekarmy.pl/karmy-nutra-gold/
Czy wyświetlenie kilku opcji (gramatur) to jakiś dodatkowy moduł czy gdzieś się to zmienia.

Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
Odp: Kilka opcji cenowych w opisie - jak w przykładzie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2015, 09:05:43 am »
w przykladzie to inna bajka niz chcesz osiagnac. tutaj masz ilosci, chociaz nei dziala to porpawnie, bo np. bioarac jedna z karm pod uwage, z listy 1sz. = 179; 2szt. = 249 jednak juz wybierajac w karcie produktu 2szt nie ma promocji i dena wychodzi 358. moim zdaniem to blad. ale, mysle, ze to nie twoja storna wiec nie rozpisuje sie dalej.

co do wysweitlenia wumaganych gramatur, no niestety, presta w standardzie nie oferuje takiej opcji. gdzies na addons widzialem adekwatny modul do wyswetlenia w podobny sposob atrybutow, ale teraz nie powiem ci nazwy modulu. byl na pewno, to juz musisz poszukac we wlasnym zakresie. jak pisalem, szukac cos w powiazaniach z atryburami.
design4VIP z innej strony...

*

Offline cysio

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2015, 11:01:06 am »
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Pomysł zostaje więc porzucony :)

W takim razie mam inne pytanie co do cen. Widziałem zapisane ceny od ... do ....
Chodzi o to że jeśli mamy 3 gramatury, to cena w opisie jest od najniższej do najwyżej.

Przykład podaję w linku innego sklepu - http://www.karusek.com.pl/kategoria.php?cat=445&page=1

Jak zapisać ceny w taki sposób? Wydaje się to logiczne i przejrzyste.

Pozdrawiam.

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2015, 12:57:18 pm »
no i kolejne: presta nie ma tego w standardzie. tak czy tak ,tutaj rowniez trzeba by trzymac sie atrybutow i przerobic kontroler tak, zeby pobieral z nich ceny (nie zapominajac, ze ceny atrybutow podajemy albo plus albo minus od bazowej, wiec tutak tez trzeba sie nakombinwoac) i te ceny zbadac pod katem najnizszej, najwyszej i dorzucic do konretnych zmiennych, ktore pozniej wyswitlimy w produktach... nie wiem czy pierwsze rozwiazanie nie byloby prostsze ;)
design4VIP z innej strony...