Witam
Chciałbym przejść z Presta Shop 1.4 na wersję 1.6 i mam kilka pytań które pozwolą mi podjąć decyzję czy przechodzić na nową wersję , czy może robić sklep dedykowany pod moje potrzeby.
Powiem szczerze, że nie przeszukiwałem całego forum, bo chciałbym otrzymać odpowiedź na wszystkie lub chociaż na większość nurtujących mnie pytań związanych z funkcjonalnością Presta Shop 1.6.
Czy macie może jakieś sprawdzone moduły do tej nowej wersji:
1. moduł integracji z kurierem DPD -program Webklient
2. moduł integracji z Elektronicznym Nadawcą Poczty Polskiej, tutaj aby obsługiwał usługi Kurier 48, odbiór w punkcie. Tutaj jeśli chodzi o odbiór w punkcie (dawniej e-przesyłka) aby klient wybierając tą opcję mógł wybrać odpowiedni Urząd Pocztowy z listy Poczty Polskiej. Musiałoby być jakaś dodatkowa rubryka do wypełnienia prawie z automatu(podobnie jak to działa w Allegro).
Jeśli chodzi o integrację z Pocztą Polską lub DPD , to chyba dobrze by było aby moduły mogły generować linki do śledzenia paczki. Aby to było możliwe , to musiałbym pewnie mieć zakres numerów z Poczty Polskiej i DPD, bo nie sądzę aby programy on-line Webklient czy EN Poczty miały możliwość zwracania numerów paczek do modułu.
3. szybkie płatności , z którymi działa najlepiej i jakie macie moduły . Wiem , że to kwestia przejrzenia oferty(prowizje itd), ale jak coś ktoś zasugeruje z góry dziękuję.
4. nie wiem jak jest rozwiązana w tej wersji 1.6 kwestia modułu kosztów i opcji dostawy , bo 1.4 nie było możliwości zrobić tak , że pokazywały się od razu gotowe koszty dostawy pobraniowej , tylko trzeba było w następnym kroku dodać kwotę pobrania. Według nowego prawa konsumentów powinno być np. odbiór w punkcie 7 zł , kurier 48 - 9 zł , pobranie kurier 48 -13 zł a nie jak miałem w starej wersji po wyborze odpowiedniej opcji w następnym kroku wybierało się opcję zapłać przy odbiorze i system doliczał 4 zł.
Ten moduł musiałby dobrze działać z modułami integracji z EN I Webklient DPD oraz szybkimi płatnościami.
Z góry dziękuję za pomoc
Daniel
Bike-Market