jezeli chodzi o ustawienia od strony panelu admina to juz jako tako sobie poradzilem, jednak na temat ustawienia domen, subdomen i ich konfiguracji albo non stop napotkam na sprzeczne instrukcje albo niedzialajace... i nie wiem do konca jak podpiac domeny pod utworzone wirtualne katalogi.... zgroza.... ale walcze dalej
EDIT, myslalem, ze nie dziala, bo od wczorajszego wieczora cisza na subdomenie, ale wlasnie mi ruszyla "dzieweczka"
nie pomogly wersje instrukcji z prestashop to zaczalem szukac u zaprzyjaznionych i blizniaczych systemow... no i pomogla wersja z Geko. pierwszy konkret jaki znalazlem odnosnie ustawienia po stronie panelu domeny krok po kroku:
http://www.gekosale.pl/forum/viewthread/1923/ milej lekturki, mam nadzieje, ze wiekszosci rozjasni troche
i zadne DNSy, przekierowanai na domene taka czy taka... wszystkie wersje z tego forum sa albo niepelne albo niedzialajace
albo tylko autorzy wiedza co mieli na mysli piszac te posty
bez obrazy oczywiscie, kazda pomoc sie liczy. moze naleze do tych mniej inteligentnych i potrzebuje dokladniejszego wyjazsniuenia na poczatek, ale ten z linka chyba kazdemu "inteligentowi" podejdzie