Witam,
w prestashop 1.2.3 wlaczylem mozliwosc skladania zamowien nawet jezli towar jest w niewystarczajacej ilosci na magazynie. Gdy klient zadeklaruje wieksza ilosc w zamowieniu niz jest na magazynie od razu ma status "brak wystarczajacej ilosci" i to jest ok. Probem jest w tym ze np w magazynie sa np 3 sztuki danego towaru - klient zamawia 4, z magazynu schodza wszystkie 3 + 1 gdzies wisi. Jak teraz dodam do magzynu jeszcze 2 sztuki to po realizacji zamowienia i tak na magazynie mam 2 sztuki (fizycznie bedzie jedna bo przeciez musialem ja mu takze sprzedac). Gdy teraz klient ew zwraca zamowiony towar (4 szt) do magazynu wracaja od klienta 3 szt (system pamieta ze jedna z nich nie byla w momencie zamawiania na stanie). Czy udalo wam sie jakos ten problem ominac? I jeszcze jedna rzecz zwizana z anulowaniem zamowienia ale od strony admina. Z zamowienia chcę wyrzucic jeden z towarów. Jest w polu mozliwosc wpisania ile sztuk danego towaru chcę anulowac. Niestety w przypadku wpisania i wartosci wiekszej niz zostalo zamowione system wyswietla probe wlamania. Czy jest moze jakas łata na to zeby poprostu system sprawdzal i ew wyswietlał alert ze wprowadzono za wysoką warotśc?
Pozdrawiam