wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

PS 1.6.1.3 - problem ze ścieżką plików css i js //themes

• 4 Odpowiedzi
  • 2615 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macx

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
  • prestashop
  • PrestaShop: 1.6.1
  • Status: Właściciel
PS 1.6.1.3 - problem ze ścieżką plików css i js //themes
« dnia: Grudzień 07, 2015, 11:51:13 am »
Witam, sklep tyle co zainstalowany (na home.pl). Nic nie zmieniane w plikach oprócz zawartości .htaccess w katalogach modules i themes.

Po otworzeniu sklepu w przeglądarce niby wszystko OK, ale nie do końca. Wszystko powoli się ładuje.

Po zaglądnięciu do źródła strony kilku (7) miejscach mam takie linijki:

<link rel="" href="//themes/default-bootstrap/css/autoload/highdpi.css" type="" media="" />
<link rel="" href="//themes/default-bootstrap/css/autoload/responsive-tables.css" type="" media="" />
<link rel="" href="//themes/default-bootstrap/css/autoload/uniform.default.css" type="" media="" />
[...]
<link rel="" href="//themes/default-bootstrap/css/modules/homefeatured/homefeatured.css" type="" media="" />
[...]
<script type="" src="//themes/default-bootstrap/js/autoload/10-bootstrap.min.js"></script>
<script type="" src="//themes/default-bootstrap/js/autoload/15-jquery.total-storage.min.js"></script>
<script type="" src="//themes/default-bootstrap/js/autoload/15-jquery.uniform-modified.js"></script>

[...]

problemem są dwa ukośniki '//' zamiast jednego. Pomijając fakt, że powyższe pliki css i js nie są ładowane (pewnie coś się gdzieś wykrzaczy), to dodatkowo przeglądarka próbuje ustalić adres serwera http://themes, którego oczywiście nie ma i dlatego to tak długo trwa.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Znalazłem w pliku header.tpl poniższy fragment kodu, i z tego co widzę smarty musi otrzymywać już w zmiennej css_files błędne ścieżki, tylko już głębiej nie wiem gdzie szukać
{if isset($css_files)}
   {foreach from=$css_files key=css_uri item=media}
      <link rel="stylesheet" href="{$css_uri|escape:'html':'UTF-8'}" type="text/css" media="{$media|escape:'html':'UTF-8'}" />
   {/foreach}
{/if}
Za wszelką pomoc będę wdzięczny

pozdr
 MacX

*

Offline endriu107

• user
  • Mieszkaniec
  • 1,197
  • 51
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
Odp: PS 1.6.1.3 - problem ze ścieżką plików css i js //themes
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2015, 12:17:27 pm »
Home.pl? Jeśli tak to temat wałkowany kilka razy na forum.

*

Offline macx

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
  • prestashop
  • PrestaShop: 1.6.1
  • Status: Właściciel
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2015, 01:10:02 pm »
Będę wdzięczny za jakikolwiek namiar bo już szukam od kilku dni - i tutaj i w google. Wiem że to problem z home.pl, bo gdzie indziej wszystko działa jak należy. W necie znalazłem tylko info na temat plików .htaccess, innych sugestii nie znalazłem.

pozdrawiam
 MacX

*

Offline endriu107

• user
  • Mieszkaniec
  • 1,197
  • 51
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2015, 01:28:39 pm »