wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Brak produktów w zamówieniu

• 4 Odpowiedzi
  • 2120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szymon0753

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
  • prestashop
  • PrestaShop: 1.6
  • Status: forum
Brak produktów w zamówieniu
« dnia: Marzec 29, 2016, 03:39:10 pm »
Witam,

Zaznaczam że problem ten występuje sporadycznie dlatego podejrzewam że być może jest to wina hostingu?

Używam wersji PrestaShop™ 1.6.0.9.

Problem ten pojawił się już 3 raz więc zdecydowałem się tutaj napisać oraz samodzielnie poszukać podobnych tematów z tym problemem jednak nic rozwiązującego mój problem nie znalazłem.

Klient składa normalnie zamówienie, jednak w mailu powiadamiającym mnie o dokonanym zakupie nie widzę jakie produkty klient zakupił, widzę za to pozostałe informację takie jak kwota czy adres zamawiającego.

Przechodząc do PA/Zamówienia widzę że zamówienie zostało złożone jednak nie widzę również produktów jakie zostały zakupione, co ciekawe wchodząc w zakładkę KLIENCI widzę jakie produkty wchodzą w skład zamówienia.

Problem pojawia się czasem przy każdej z 3 opcji: wpłata na konto, kurier pobranie, odbiór osobisty.

Próbowałem sam wywołać ten błąd jednak za każdym razem udaje mi się złożyć zamówienie, skoro problem nie pojawia się za każdym razem to może jest to wina serwera i usługodawcy hostingu?

Rozmawiałem z jednym z klientów którzy mieli ten błąd i udało mi się ustalić że po kliknięciu przycisku "Potwierdź złożenie zamówienia" w końcowym etapie pojawiła mu się biała strona.

*

Offline endriu107

• user
  • Mieszkaniec
  • 1,197
  • 51
  • PrestaShop: PS
Odp: Brak produktów w zamówieniu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2016, 04:08:29 pm »
Usuwałeś zamówienia w sklepie?

*

Offline szymon0753

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
  • prestashop
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2016, 04:13:52 pm »
O ile dobrze sobie przypominam mogłem usunąć kilka zamówień które sam testowo złożyłem. Ale to max 3 zamówienia.

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
  • Status: Programista
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2016, 05:54:55 pm »
włącz tryb debugowania. Najpewniej jakiś moduł wysypuje "potwierdzenie zamówienia"
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

*

Offline szymon0753

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
  • prestashop
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2016, 06:09:38 pm »
Problem w tym ze probowalem wywolac ten blad ale nie udalo mi się, tak jak pisalem już problem ten wystepuje sporadycznie.

Przesledzilem troche tematów na forum i generalnie albo coś zawsze działa albo wcale.

U mnie czasem dziala czasem nie..  ::)