Witam,
1. Staram sie dodac elementy graficzne do strony głownej, min. usunalem logo bo na glownej ma byc duze, a wowczas w mailach i w panelu jest wielkie, wiec wstawielm je "luzem" w header.tpl. Obrazek ma przezroczystosc, zeby ladnie sie nachodzilo i komponowalo, ale problem jest taki, ze obrazki (logoN.png i tlo1.png) zaslaniaja linki. Probowalem ustawic to z-indexem, ale nie wychodzi. Moze z-index nadaje sie tylko do dwoch obrazkow, a nie np. obrazka i diva? Wg koncepcji kolejnosc ma byc taka: backround->page background (white)->obrazki->bloki.
Obrazki dodalem do footer.tpl i header.tpl w themes.
2. Jak utworzyc obszar #footer2 lub #header poza #page (aby nadać mu inne własciwości - np. szerokosć - niż #page)?
3. Mam najnowsza wersje Presty, w kategoriach mam kategorie glowna jako "Home", dziwne, bo np, linki na stronie glownej sa "Strona glowna>xxx", a w topmenu mam Home. Chcialbym to zmienic na "strone głowna". Szukalem w tlumaczeniach modułów, tplach itp. ale nigdzie nie ma, albo jak jest to nie poprawia w tym miejscu. Ostatnim pomyslem jest utworzenie podkategorii "Strona główna" i tam wrzucenie wszystkiego, ale nie wiem, czy da sie temu podkaltalogowi przypisac takie same prawa jak "Home". W kazdym razie, najprosciej byloby przetlumaczyc... (w starej prescie bylo OK).
moja strona to:
http://www.papier.czerpany.pl/prestashop/
bede wdzieczny za sugestie
Michal