wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Błąd po włączeniu koszyka

• 1 Odpowiedzi
  • 2640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rysiek

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
  • PrestaShop
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
Błąd po włączeniu koszyka
« dnia: Październik 07, 2017, 12:05:32 pm »
Witajcie, forum znalazłem szukając pomocy w rozwiązaniu problemu z błędem jaki wyświetla mi się po włączeniu modułu koszyka.

Do tej pory pracowałem głównie na Wordpressie, i WooCommerce, ale zdecydowałem się popracować także przy PrestaShopie, zachęcony licznymi pozytywnymi opiniami. Przechodząc do sedna, zainstalowałem szablon, poustawiałem większość modułów, i gdy uruchomiłem moduł koszyka, strona dosłownie padła, wyświetla się następujący błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Core_Foundation_IoC_Exception' with message 'This doesn't seem to be a class name: `Adapter_ProductPriceCalculator`.' in /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php:95 Stack trace: #0 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php(157): Core_Foundation_IoC_Container->makeInstanceFromClassName('Adapter_Product...', Array) #1 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php(170): Core_Foundation_IoC_Container->doMake('Adapter_Product...', Array) #2 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/Adapter/Adapter_ServiceLocator.php(52): Core_Foundation_IoC_Container->make('Adapter_Product...') #3 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/classes/Cart.php(1425): Adapter_ServiceLocator::get('Adapter_Product...') #4 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/modules/blockcart/blockcart.php(69): CartCore->getOrderTotal(false, 5) #5 /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu in /home/klient.dhosting.pl/nazwasklepu/new/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php on line 95

Panel administracyjny wciąż działa poprawnie, i po wyłączeniu modułu koszyka, wszystko wraca do normy. Czy jakaś dobra duszyczka może mi podpowiedzieć czym spowodowany jest powyższy błąd?

Pozdrawiam, i życzę miłego weekendu!

*

Offline endriu107

• user
  • Mieszkaniec
  • 1,197
  • 51
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
Odp: Błąd po włączeniu koszyka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2017, 06:29:16 pm »
Wersja 1.7? Jaka wersja php?