wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Maile na komercyjne skrzynki (onet, wp etc)

• 3 Odpowiedzi
  • 3094 Wyświetleń

*

Offline ciesiel

• Użytkownik
  • **
  • 26
  • 0
Maile na komercyjne skrzynki (onet, wp etc)
« dnia: Styczeń 21, 2010, 06:09:26 pm »
Witam,

Mam juz praktycznie ustawiony sklep, ale pojawił się problem z mailami. Do mnie jako admina, dochodzą wszystkie zapytania klienta, ale on (o ile je wysyła podając np mail:  "...@onet.pl") ich nie otrzymuje oraz pojawia się błąd - "błąd podczas wysyłania wiadomości". Jeśli jednak poda skrzynkę niekomercyjną to dojdą do niego maile a błąd się nie pokaże. Czy przyczyną może byc brak bezpiecznego połączenia SSL? P.S.Uzywam serwera SMTP bo na php w ogóle nie chodziło.

Z góry dziekuje za pomoc,

Pozdrawiam,

Michał

*

Offline chinskimandaryn

• Mieszkaniec
  • 339
  • 0
    • www.chinskimandaryn.pl
Odp: Maile na komercyjne skrzynki (onet, wp etc)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2010, 12:34:32 pm »
1) A jakby sprawdzić, czy wogóle dochodzą na daną skrzynkę w @onet.pl
wiadomości, gdy się wyśle z konta którą Pan np. Outlook Expressa
(oczywiście podając identyczne dane jak jest skonfigurowany Preesta Shop).

2) Proszę sprawdzić czy przypadkiem na koncie @onet ... wiadomości nie trafiają do SPAMu (nie wiem, czy np. Onet nie ma folderu "SPAM")

PS
Jeśli nie dochodzą w ten sposób wiadomości, to może oznaczać, że dany serwer pocztowy, skrzynka z której Pan wysyła jest np. na "czarnej liście" ... i dlatego serwer Onet.pl wogóle go odrzuca, lub trafia do SPAMu?

*

Offline ciesiel

• Użytkownik
  • **
  • 26
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2010, 11:25:28 am »
Kombinowałem już czy to nie SPAM, ale nie, nie trafiają do folderu spam. Po drugie, dziwne jest to że już w momencie wysłania, sklep "wie" że coś jest nie tak, bo zamiast strony "wiadomość wysłana pomyślnie" wyświetla się strona błędu.

Druga dziwna sprawa to fakt, że np o fakcie rejestracji w sklepie użytkownik, onet, yahoo, czy innych skrzynek, wiadomość otrzyma. Czyli jakby coś było nie tak z samym modułem formularza.

Miałem nadzieje, że SSL, ma tu coś do rzeczy, ale nie, tez nie pomogło.

Trochę już nie mam pomysłów co może być nie tak, a zaraz jadę na targi i strona musi hulać ;).

Z góry dziękuje za pomoc,

Pozdrawiam,

Michał

*

Offline ciesiel

• Użytkownik
  • **
  • 26
  • 0
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2010, 05:42:12 pm »
Dodam jeszcze, że wysyłanie maili bezpośrednio z klienta poczty (nie poprzez sklep) odbywa się bezproblemowy na wszystkie skrzynki.