Witam, będę wdzięczny za pomoc lub wskazówki w lokalizacji błędu.
Problem pojawia się przy niektórych zamówieniach. Czasami zamówienie złożone przez klienta nie ma zawartych zakupionych produktów, sytuację autentyczną obrazuje poniżej:
W takiej sytuacji zawartość zamówienia muszę sprawdzić przez zakładkę "koszyk zakupów".
Problem jednak wiąże się z tym, że klient nie jest przekierowany do strony płatności. Po wyborze sposobu płatności przelewy24, a następnie kliknięciu w swój bank, klienci określają, że "nic się nie dzieje". Oczywiście żeby było śmieszniej tak jak już mówiłem, zdarza się to od czasu do czasu, część zamówień jest opłacanych bez problemu i prawidłowo się wyświetla.
Takie nieprawidłowe zamówienie na liście nie ma przypisanego statusu, tak jak poniżej:
W panelu admina sprawdziłem logi po ostatnim tego typu zdarzeniu i pokazuje się coś takiego:
"Frontcontroller::init - Cart cannot be loaded or an order has already been placed using this cart"
Posiadam preste w wersji 1.6.1.20 na standardowym szablonie. Moduł płatności pochodzi oczywiście od samego operatora czyli przelewy24. Nie mam pojęcia co się dzieje i co z tym zrobić, proszę o pomoc.
PS: Jestem dość zielony w tym temacie, w razie chęci pomocy będę wdzięczny za używanie prostego języka i w miarę szczegółowego opisania postępowania.
Dziękuję z góry.