odświeżę temat, również nie mogę wejść na stronę w PA Płatności / Preferencje - otrzymuję stronę błędu:
The server returned a "500 Internal Server Error".
Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Natomiast po włączeniu debugowania:
Warning w linii 2636 w pliku /home/.../domains/domena.pl/public_html/vendor/doctrine/orm/lib/Doctrine/ORM/UnitOfWork.php
[2] "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
Warning w linii 2665 w pliku /home/.../domains/domena.pl/public_html/vendor/doctrine/orm/lib/Doctrine/ORM/UnitOfWork.php
[2] "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
analogicznie, błędy te widać w logach serwera.
Hosting w Linuxpl.com przeniesiony przez nich z dawnego aBajta, kontaktowałem się z administratorami i otrzymałem odpowiedź:
to jest blad aplikacji a nie serwera
prosze sprawdzic dzialanie na innej wersji php
Prosze rowieniez zwiekszyc limity php ( max_execution_time i
memory_limit ) dla tej domeny.
Zrobiłem to, przetestowałem dostępne wersje php od 7.3 do 5.6, błąd nadal występuje, obecnie mam 7.0.
Dodam, że taką samą konfigurację mam na ich innym serwerze i tam wszystko działa w domyślnych parametrach php, w każdej wersji php.
Dalsza rozmowa z administratorami sprowadza się do stwierdzenia iż jest to błąd aplikacji i tyle mają do powiedzenia.
Może ktoś ma koncepcję jak uruchomić podstronę, albo obejść problem. Moim celem jest włączenie Płatność przy odbiorze dla kuriera.
Ewentualnie może polecicie moduł płatności przy odbiorze, który pomija ustawienia w Płatności / Preferencje?
Informacja o serwerze:
Wersja PHP: 7.0.24
Limit pamięci: 128M
Maksymalny czas wykonywania: 30
Maksymalny rozmiar pliku do przesłania: 128M
Informacja o bazie danych
Wersja MySQL: 5.6.36