PrestaShop Polska
Zaloguj się
Menu
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PrestaShop
PrestaShop 1.7
ps-categorytree - drzewo kategorii zawsze rozwinięte z wszystkimi podkategoriami
« poprzedni
następny »
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
ps-categorytree - drzewo kategorii zawsze rozwinięte z wszystkimi podkategoriami
2 Odpowiedzi
2334 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karpiu
Nowy
9
0
PrestaShop
PrestaShop: PS
Status: forum
«
dnia:
Luty 17, 2020, 11:20:23 am »
Witam.
Próbuję skłonić ps-categorytree aby wyświetlało wszystkie poziomy kategorii w jednym drzewie, zawsze wszystkie rozsunięte gdzie poziom podkategorii będzie odpowiadał głębokości wcięcia w drzewie.
W pliku ps_categorytree.tpl jest warunek {if $depth===0} ...else który pozawala obsłużyć poziom 0 i 1 podkategorii. Niestety dla poziomu 2 i następnych $depth nie zwiększa wartości, przyjmuje wartość 0 mimo że przy wyświetlaniu poziomu 1 jest depth=$depth+1. Szukałem w ps_categorytree.php ale nic nie znalazłem
Może ktoś już nad tym pracował ?
Gdzie zmienna $depth jest zerowana ?
west
Administrator
Mieszkaniec
5,291
106
PrestaShop: 1.7
Status: Programista
Odp: ps-categorytree - drzewo kategorii zawsze rozwinięte z wszystkimi podkategoriami
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 17, 2020, 08:08:13 pm »
Nie jest zerowana jest napisana, aby liczyła od poprzedniej kategorii w górę - podejrzyj sobie w module menu jak można tym operować
MODUŁY |
https://europasaz.pl
|
SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING |
https://europasaz.pl
karpiu
Nowy
9
0
PrestaShop
PrestaShop: PS
Status: forum
Odp: ps-categorytree - drzewo kategorii zawsze rozwinięte z wszystkimi podkategoriami
«
Odpowiedź #2 dnia:
Luty 23, 2020, 01:16:13 pm »
Dzięki, nico to rozjaśniło, teraz wiem że nie problem na czym innym polega. Gdy kliknę w drzewie w kategorie z węzła >2 poziomu, zmienia się drzewo na obcięte o kategorie wyższego rzędu.
Gdzie szukać warunku zmieniającego id najwyższego poziomu kategorii która ma być w danej chwili wyświetlana jako początek drzewa ?
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »