wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Produkty nie dodają się do koszyka

• 2 Odpowiedzi
  • 2407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wieloryb

• Nowy
  • *
  • 4
  • 0
Produkty nie dodają się do koszyka
« dnia: Czerwiec 23, 2010, 10:29:41 pm »
Przede wszystkim chciałbym się przywitać ;)

Główny cel tego tematu - produkty nie dodają się do koszyka. Hosing: home.pl wersja 1.3.1.1.

Jeszcze dziś rano produkty jako tako dodawały się, tzn. po kliknięciu w pierwsze "dodaj do koszyka" produkt nie pokazywał się od razu, dopiero po odświeżeniu. Z kolejnymi było już poprawnie.
Teraz produkty nijak nie dodają się wcale. Nie przypominam sobie, żebym grzebał w jakichś plikach odpowiedzialnych za dodawania do koszyka - przesłałem ponownie na serwer z paczki order.php i cart.php - nie pomogło.

Przypomnienie hasła również się sypie. Mail dochodzi, hasło niby zmienione jednak podczas próby logowania z nowym hasłem nic się nie dzieje. Przy starym haśle wywala błąd autoryzacji.
Dodatkowo jakimś cudem wywoływało kod z footer.tpl który zakomentowałem
<!--<div id="right_column" class="column">
/*{$HOOK_RIGHT_COLUMN}*/
</div>-->
Nie pisałem nigdy z użyciem smartów, więc nie wiem jak tam wyglądają komentarze, jednak podczas normalnego użytkowania ten div nie wyświetlał się. Po próbie logowania wyświetlało się podzielone na części
Witaj, Zaloguj
*/
-->

// kolumna z logowaniem

* Koszyk: 0 produkt produkty (pusty)
    * Twoje konto

Jak pewnie zauważyliście HOOK_RIGHT_COLUMN zawiera tylko i wyłącznie informacje o użytkowniku i normalnie jest wywoływane w headerze.

Występował również błąd przy wysyłaniu obrazków z tym skryptem cgi (?) - samoistnie się naprawiło. Znalazłem na forum, że to kwestia zmienienia opcji w wywołaniu skryptu - sprawdzę jak znowu się zacznie sypać. To tak chciałem tylko poinformować ;)

To tyle co pamiętam z dziś. Jakby było coś niejasne to przepraszam, piszcie to się poprawię. Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline wieloryb

• Nowy
  • *
  • 4
  • 0
Odp: Produkty nie dodają się do koszyka
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2010, 09:17:58 pm »
Zgłupiałem już całkowicie.

W firefoxie udało mi się dziś rano dodać do koszyka kilka rzeczy a byłem na całkowicie innym komputerze i żadnych plików nie edytowałem. Po chwili dodawanie już nie działało.

Usunąłem ten "zakomentowany" kod z footer.tpl - w chromie i operze dodawanie do koszyka działa - czasem od razu, czasem dopiero pokazuje się po odświeżeniu.

Co do logowania, w chromie nie dostaję żadnego komunikatu o tym że się powiodło bądź nie, jednak po odświeżeniu jestem zalogowany, natomiast firefox dalej zwyczajnie nie reaguje.

Nie mam zielonego pojęcia co to może być

Adres: http://klasyka.net.pl/sklep

*

Offline wieloryb

• Nowy
  • *
  • 4
  • 0
Odp: Produkty nie dodają się do koszyka
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2010, 12:12:46 am »
No cóż, wszyscy psioczyli na home, że nie pomogą, lepiej zmienić hosting - otóż pomogli.
W pliku /sklep/classes/Tools.php zmiany dokonano w lini 44 z header('Location: '.$baseUri.$url); na
header('Location: '.$url); [...] W przypadku niedogodnosci zwiazanych z
generowaniem przyjaznych linkow (Rewrite) z pliku .htaccess nalezy we pisach usunac znak E znajduajcy
sie w nawiasach kwadratowych, czyli z wpisu [L, E] pozostac powinno samo [L].

Sprawa na razie wygląda dobrze. Jeżeli coś się znowu posypie z pewnością zwrócę się najpierw do nich, moim błędem było napisanie do nich w ostatniej kolejności ;) Wersja 1.3.1

Pozdrawiam