wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Problem z logowaniem admina po upgradzie do 1.3.1

• 14 Odpowiedzi
  • 5093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dellos

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
Problem z logowaniem admina po upgradzie do 1.3.1
« dnia: Czerwiec 08, 2010, 06:34:12 pm »
Znalazłem informację o błędach w 1.3 więc dokonałem upgradu plików wg. zamieszczonej instrukcji. Teraz wchodząc do sklepu non stop logując się jestem spowrotem wrzucany do widoku logowania. Gdzie i jak usunąć błąd ??

*

Offline speediee

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
Odp: Problem z logowaniem admina po upgradzie do 1.3.1
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2010, 01:04:06 pm »
Nie chcę zakładać nowego tematu ponieważ mój problem jest podobny.
Postawiłem nowy sklep i mam problemy z PA.
Po zalogowaniu jak klikam w cokolwiek w PA to przenosi mnie z powrotem do okna logowania.
Czasami uda mi się coś zrobić tj. kliknąć 3-5 razy zanim mnie przeniesie a czasami przy każdym kliknięciu.

Mój serwer to webd.pl
Mam u nich jeszcze jedno konto - prywatne - i na nim wszystko działa, dlatego zdecydowałem się na konto u nich. Admini na tą chwilę mnie olali :/ Pewnie doszli do wniosku, że problemem jest skrypt i nawet nie raczyli odpisać.

HELP

*

Offline bouler

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2010, 10:31:30 pm »
Mam to samo. Serwer to webd.pl. Po kilku (1-5) kliknięciach w panelu wracam do ekranu logowania. Problem zauważyłem jakieś 2 tyg. temu.
Czy ktoś zna już rozwiązanie?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2010, 09:38:55 pm »
Mam ten sam problem :( serwer na webd.pl Mialem nadzieje uruchomic sklep do konca tygodnia i chyba bedzie kiszka... Napisalem do adminow z webd i tez mnie olali... :/ podobnie jak kolege. poza tym zauwazye3lm ze strasznei muli mi presta na serwerze webd.pl mam postawiony inny na nazwa tzn kolega ma postawiony i dziala pieknie...

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2010, 08:17:42 am »
czy jest ktos w stanie pomoc??

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
  • Status: Programista
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 31, 2010, 09:46:21 am »
1. katalog admina ma ustawione prawa dostępu na 775 minimum dla testów ustawcie 777.
2. należy opróżnić cache strony z przeglądarki ctrl + F5.
3. w pliku login.php wstawcie komentarz dla następujących linii:
// if (strcmp($pathServer, $pathUser))
//    $errors[] = Tools::displayError('Path is not the same between your browser and you server:').'<br /><br /><b>'.
//                Tools::displayError('- Server:').'</b><br />'.htmlentities($pathServer).'<br /><br /><b>'.
//                Tools::displayError('- Browser:').'</b><br />'.htmlentities($pathUser);
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

*

Offline speediee

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2010, 11:38:32 am »
Nie działa :(

Ostatni odzew od webd.pl był 24 sierpnia czyli tydzień temu. Poprosili o login i haslo do presty. Od tej pory cisza a presta dalej nie działa.

Na dole strony webd.pl widać baner pt. Pomoc 24/7 co jest totalną bzdurą.
Wystarczy kliknąć link "KONTAKT" aby się przekonać, że dział techniczny czynny jest w dni powszednie od 9-16

Moim zdaniem czas reakcji ludzi z webd.pl jest przynajmniej nie do przyjęcia. Pisałem również do księgowości (16 sierpnia) i to także pozostało bez odzewu.

Wykupiłem u nich już kilka kont i widzę, że nadają się jedynie blog'a. Serwery strasznie zamulają. Na jednym z kont mam postawioną Joomle i chodzi tragicznie. Mam również konta na nazwa.pl i to się nazywa profesjonalizm. Niestety cena odstrasza.

Ja osobiście w tym miejscu przestrzegam przed webd.pl

Pozdrawiam
Adrian

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
  • Status: Programista
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2010, 03:00:01 pm »
Wrzuć na pw lub na forum adres strony obejrzymy...
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 31, 2010, 03:09:29 pm »
link do panelu admina http://www.rozmaryn.webd.pl/foto-prezencik.pl/admin_darek/login.php?redirect=index.php
login rozmaryn13@gmail.com
haslo: dupajas12

Jezeli jest ktos bardziej kumaty niech sie zaloguje i sam zobaczy o co dokladnie chodzi.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 31, 2010, 03:43:11 pm »
zastosowalem sie do rad kolegi westa folder admina dalem na chmod 777
zakomentowalem wymienione linie oprocz : // if (strcmp($pathServer, $pathUser)) - nie moglem jej tam znalezc....
po wgraniu pliku na serwer strona jest biala..

Nawet jak podmienie if o ktorym mowa na ten ktory jest (ten w pliku nie ma strcmp) sytuacja sie nie zmienia. napisalem po raz kolejny do adminow webd. niestety nadal ZLOWROGA CISZA....
pozdrawiam

*

Offline e-maginacje

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 01, 2010, 06:15:27 pm »
Witam. Mam ten sam problem. Instalacja przebiegła bezproblemowo. Po zalogowaniu się do panelu administratora po kilkunastu sekundach wyrzuca mnie do strony logowania.

Próbowałem wprowadzić sugerowane poprawki. Zakomentowanie 4 linijek oraz zmiana CHMODów nic nie dała. Dalej problem pozostaje nierozwiązany.

Również korzystam z hostingu webd.pl. Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 01, 2010, 07:22:22 pm »
ja ich dzisiaj olalem tak jak oni mnie przez ostatnie 3 dni. do tej pory nie raczyli odpisac. Niebawem konczy mi sie hosting serwer webdextra i juz teraz wiem zerezygnuje. Zamowilem wczorja w promocji serwer na nazwa.pl i dziala swietnie (pomijam fakt ze bardzo szybko chodzi basa i szybko wyswietlana sa tresci) tutaj mozecie zobaczyc efekt po 4 godzinach pracy. http://www.rozmaryn.nazwa.pl/foto-prezencik.pl/ Mam problemz przyjaznymi linkami ale mysle ze jest do rozwiazania... pozdrawiam wszytich niezadwolonych z webd..

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 02, 2010, 05:09:31 pm »
Dostlem odpowiedz od webd.
Temat:
hosting
Treść:
Problem ze skryptem prestashop jest bardziej skomplikowany niż mogłoby to się wydawać, nie można tu stwierdzić winy ani serwera ani programisty, wygląda na to że skrypt ten autoryzuje użytkownika nie tylko na podstawie nazwy użytkownika i hasła ale do ciasteczek dodaje również różne informacje o serwerze, w naszym środowisku serwery działają w klastrach i żądania wysyłane do serwera www mogą trafić za każdym razem na inny serwer (wszelkie zasoby -katalogi użytkowników, katalogi plików tymczasowych są współdzielone w farmie serwerów www) jedyna różnica między nimi to adresy IP w sieci wewnętrznej i wygląda na to że skrypt prestashop w jakiś sposób tę różnicę dołącza do danych autoryzacyjnych, żaden inny skrypt wykorzystywany na naszych serwerach nie sprawiał podobnego problemu  a sesje są poprawnie utrzymywane, w tej chwili nasz programista pracuje nad poprawką która mogłaby wyeliminować problem, na chwilę obecną możemy uaktywnić opcję na Load Balancer aby wszystkie żądania do
 serwera www trafiały przez pewnien okres na ten sam serwer np przez 15 min.

*

Offline speediee

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 02, 2010, 10:18:07 pm »
Ja otrzymałem ten sam mejl tylko bez tego poniżej.

"na chwilę obecną możemy uaktywnić opcję na Load Balancer aby wszystkie żądania do
 serwera www trafiały przez pewien okres na ten sam serwer np przez 15 min."

Tak jak już pisałem - mam u nich inne konto i na tym koncie nie miałem ani raz problemu z wylogowywaniem.

Na razie czekam bo akurat mi się nie spieszy - działam na drugim koncie i jako tako hula. Jak naprawią to się przerzucę.

OVER

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 02, 2010, 10:38:29 pm »
a ja sie juz przezucilem na nazwa :D