wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Niewyraźne obrazki na liście produktów

• 0 Odpowiedzi
  • 2441 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bgoclo

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
Niewyraźne obrazki na liście produktów
« dnia: Listopad 01, 2010, 06:16:06 pm »
Witam

Mam problem, z którym nie umiem sobie poradzić. Korzystam z zestawu Subiekt + s2s + Prestashop. Wszystko, po różnych problemach. działa już mniej więcej OK, ale jeden problem jest nie do rozwiązania. Po zaimportowaniu wszystkich informacji o produkcie z Subiekta do Presty przez s2s, na liście produktów do wyboru część obrazków jest rozmazana. Po otworzeniu właściwości mam informację, że są one przeskalowane z formatu 50x50 do formatu 129x129px. Natomiast na opisie produktu wszystko jest już OK - wsyztskie wymiary obrazków itp są prawidłowe i same obrazki nie są rozmazane.
Jest tak w przypadku większości zdjęć, ale część zaczytuje się dobrze. Pliki źródłowe są jak najbardziej OK.  Próbowałem już wszystkiego - nawet pełnego importu wszystkich produktów na nowo, różnego ustawiania wielkości obrazków itp. wygląda na to, iż program sam automatycznie generuje miniatury wielkości 50x50 i potem je ewentualnie rozciąga.
Tworzenie miniatur niestety nie chodzi poprawnie, ze względu na dużą ilość produktów - skrypt wywala błąd.
Cy ktoś może mi coś pomóc w tej kwestii? Może są jakieś sprytne rozwiązania, albo coś przegapiłem.

Z góry dzięki za pomoć

Pozdrawiam