wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Link to database cannot be established

• 5 Odpowiedzi
  • 3523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ciuchland24.pl

• Nowy
  • *
  • 3
  • 0
Link to database cannot be established
« dnia: Luty 16, 2010, 10:53:59 am »
Witam,

dzisiaj zauwazylem ze przy wybraniu produktu wyskakuje mi taka informacja: "Link to database cannot be established"
Bardzo prosze i pomoc

*

Podemski

• Gość
Odp: Link to database cannot be established
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 05:18:26 pm »
Tylko przy wybranie produktu, ogólnie sklep działa? - to dziwne.

Jaka wersja Prestashop?

*

Offline kejczi

• Nowy
  • *
  • 12
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2010, 03:32:59 pm »
Pozwolicie, że podepnę się pod ten wątek gdyż mam podobny komunikat na stronie. Mianowicie gdy wybieram daną kategorię pokazuje mi się "Link to database cannot be established."

Niedawno przeniosłem sklep na inny serwer i jednocześnie zmieniłem domenę samej strony, udało mi się załadować bazę z poprzedniego adresu i właśnie teraz powstał problem - ponieważ sklep wczytuje kategorie ze starej domeny i domyślam się, że dlatego nie otwierają mi się na nowej. Czy można gdzieś zmienić nazwę domeny w bazie, plikach itp. żeby to poprawnie działało?

Korzystam z Presty 1 3.1.1

Pozdrawiam,
Krzysiek

*

Offline cloudsky

• Tubylec
  • 124
  • 0
    • Ekskluzywna odziez i dodatki...
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2010, 04:24:54 pm »
a korzystasz z przyjaznych linków?

*

Offline kejczi

• Nowy
  • *
  • 12
  • 0
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2010, 04:44:28 pm »
tak sprawdziłem, mam włączoną tą funkcje

Edit: wyłączenie tej funkcji (Przyjazne URL) w Panel Administracyjny>Ustawienia... nic nie dało dalej jest jak było.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2010, 05:05:54 pm wysłana przez kejczi »

*

Offline kejczi

• Nowy
  • *
  • 12
  • 0
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 07, 2010, 11:28:21 pm »
Właśnie znalazłem przyczynę. Mianowicie korzystam zamiast ze standardowego modułu kategorii z Categories block (Cache) 1.0 dzięki czemu kategorie mi się szybciej ładują. Sprawdziłem i rzeczywiście w standardowym module wszystko jest ok.

Rozwiązanie: W folderze naszego modułu z Cache (blockcategoriescache) jest plik cat_cache.txt, gdzie są zapisane wszystkie odnośniki naszych kategorii. Rzeczywiście były tam wpisane adresy mojej starej domeny. Wystarczy podmienić je np. przy pomocy Notepad++ i opcja zamień wszystkie. Zapisać i podmienić plik na serwerze. I śmiga! Że też wcześniej na to nie wpadłem  >:(