Witaj, serdecznie Ci współczuję bo sama kilka miesięcy miałam ten problem.
Czeka Cię dużo pracy gdyż prawdopodobnie sam zainfekowałeś serwer przy połączeniu przez klienta ftp.
Napewno musisz sformatować kompa jak również pozmieniać wszystkie hasła jakch używasz.
Co do sklepu rady są 2, chociaż najlepsza to taka żeby zainstalować sklep na nowo i przeżucić pliki jak również bazę danych. Inną metodą jest nadgranie plików niezainfekowanych na te zainfekowane (zamiana jeżeli masz zainfekowane wszystkie index. php musisz sukcesywnie pozamieniać je na te index.php niezainfekowane )
Ps teraz masz zainfekowanych tylko kilka plików ale trojan bedzie je infekował dalej.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji
Powodzenia.
Mam pytanie, dlaczego trzeba sformatować kompa?
Czy trojan to aż tak wielki problem, że trzeba formatować kompa?
Formatowanie to ostateczność, ale większość użytkowników idzie po najmniejszej linii oporu i gdy łapie cokolwiek to od razu format.
Tak z ciekawości pytam, bo są przecież programy, trojankiller to świetny program do usuwania tego typu problemów, ważne, żeby znaleźć właściwy, najlepiej płatny - wiem, wiem, że to są koszty, ale nie polecaj ludziom robienia formatu gdy złapią trojana. Powtórzę, format to naprawdę ostateczność, gdy załamie się totalnie funkcjonalność systemu.