wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL

• 507 Odpowiedzi
  • 184713 Wyświetleń

*

Offline safemode

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
Odp: Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL
« Odpowiedź #315 dnia: Maj 12, 2011, 08:42:05 am »
No... coś jest na rzeczy z polskim wydaniem, wersja EN instaluje się bez problemu.
Gdzie mogę pobrać wersję PL z 9-ego maja?

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #316 dnia: Maj 12, 2011, 09:09:29 am »
To wszystko przez to, że do polskiej oficjalnej paczki wdrażane są zmiany z wersji "roboczej" Prestashop, kto na to wpadł!?

Do svn tak. Zip jest od tego żeby ostatnia stablina wersja była w zip. Tak jak na prestashop.com.
Po to jest tak robione, żeby przejście na nową wersję presty nie było takie czasochłonne. i dzięki temu że svn mamy na bieżąco uaktualniane z svn presty finalne wersje pl będą ukazywały się praktycznie równocześnie z finalną wersją oficjalną.

*

Offline safemode

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
« Odpowiedź #317 dnia: Maj 12, 2011, 09:27:11 am »
Nie no... idea jak najbardziej OK ale w tej sytuacji warto pozostawiać gdzieś, możliwe do pobrania wcześniejszą, w pełni sprawdzoną i działającą rewizję.
To pomoże ktoś? Poniedziałkowa wersja PL była na 100% OK.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #318 dnia: Maj 12, 2011, 10:09:30 am »
Jeżeli pobierasz z svn masz możliwość pobrania której chcesz wersji stosując przełącznik -r. Nie wiem jakim programem pobierasz ale z linii komend wyglada to tak svn co -r 223 http://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL14/ prestashoppl14 polecenie to pobierze revision 223 zmieniając 223 na inny numer pobierasz inny.

Testowałem instalke z svn i nie mam  problemów z niczym. Zrób próbę ostatniego rev 277. Wdrożono tam 70 poprawek.

*

Offline jerri69

• Stały użytkownik
  • 63
  • 0
  • http://kumpoo.pl - BADMINTON profesjonalny
    • Profesjonalny japoński sprzęt do badmintona.
« Odpowiedź #319 dnia: Maj 12, 2011, 10:39:32 am »
Witam.
To moja pierwsza wiadomość, więc na wstępie witam serdecznie.

Próbowałem zainstalować sklep w rewizji z wczoraj (267) i niestety przy kroku trzecim - Konfiguracja systemu pojawia się problem.
Wpisałem dane bazy, sprawdziłem połączenie, jest OK. Gdy próbuję przejść do kolejnej strony - Konfiguracja sklepu nic się nie dzieje, tzn nie przechodzi dalej, po drugim kliknięciu na guzik wyskakuje info, że baza już istnieje.
Próbowałem na różnych przeglądarkach, efekt ten sam.
Kilka dni temu, wcześniejszą wersję zainstalowałem na tym serwerze bez problemu, więc to nie wina hostingu.
Czy ktoś ma podobny problem?

Pozdrawiam.

Kolego
wydaje mi się, że twój problem wynika z tego, że chcesz zainstalować nową prestę na starej bazie danych zupdatowanej już przez poprzedną instalację.

Żeby Ci się zainstalowało od nowa, musisz usunąć starą bazę, utworzyć nową i z nią się łaczyć przy instalacji.

Na starej wersji bazy danych możesz zrobić wyłącznie update.

http://kumpoo.pl  BADMINTON. Profesjonalna odzież, torby, buty i rakiety i akcesoria do sportów halowych (badminton, squash, tenis)!
----
http://kumpoo.eu  BADMINTON. Professional badminton rackets, shuttlecocks, bags and thermo-bags, sports shoes and badminton equipment.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #320 dnia: Maj 12, 2011, 01:10:57 pm »
Kolego
wydaje mi się, że twój problem wynika z tego, że chcesz zainstalować nową prestę na starej bazie danych zupdatowanej już przez poprzedną instalację.

Żeby Ci się zainstalowało od nowa, musisz usunąć starą bazę, utworzyć nową i z nią się łaczyć przy instalacji.

Na starej wersji bazy danych możesz zrobić wyłącznie update.

Można też zmienić prefix.

*

Offline safemode

• Nowy
  • *
  • 11
  • 0
« Odpowiedź #321 dnia: Maj 12, 2011, 06:36:53 pm »
Dzięki za pomoc ale to nie był problem z bazą danych, tylko ze skryptem instalacyjnym tej konkretnej rewizji (albo może zawiniły plamy na słońcu ;-) ). Trochę się już bawię w "te klocki" i po każdej nieudanej próbie albo czyściłem bazę, albo zmieniałem prefix :-)

Po pobraniu z SVN rev. 277 wszystko zadziałało bez problemu.

Dziękuję za pomoc, zwłaszcza koledze @chemar.

Aha... Trzymajcie tak dalej! Świetny projekt, super skrypt!

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #322 dnia: Maj 12, 2011, 07:04:22 pm »
uzupełnienie hipay pl.php

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #323 dnia: Maj 12, 2011, 07:45:38 pm »
w mails zobaczyłem tylko, że brakuje pl order_return i log_alert

*

Offline wgerlach

• Użytkownik
  • **
  • 32
  • 0
« Odpowiedź #324 dnia: Maj 12, 2011, 10:05:27 pm »
Witam.
To moja pierwsza wiadomość, więc na wstępie witam serdecznie.

Próbowałem zainstalować sklep w rewizji z wczoraj (267) i niestety przy kroku trzecim - Konfiguracja systemu pojawia się problem.
Wpisałem dane bazy, sprawdziłem połączenie, jest OK. Gdy próbuję przejść do kolejnej strony - Konfiguracja sklepu nic się nie dzieje, tzn nie przechodzi dalej, po drugim kliknięciu na guzik wyskakuje info, że baza już istnieje.
Próbowałem na różnych przeglądarkach, efekt ten sam.
Kilka dni temu, wcześniejszą wersję zainstalowałem na tym serwerze bez problemu, więc to nie wina hostingu.
Czy ktoś ma podobny problem?

Pozdrawiam.

Problem mógł być w PS_STOCK_MVT_REASON_DEFAULT ..
Przy wersji 1.4 i 1.4.1 - w przypadku aktualizacji sklepu nie był ustawiony parametr PS_STOCK_MVT_REASON_DEFAULT  (powodowało to błąd ..). Kilka dni temu dodałem do polskiej wersji ustawienie parametru. Ostatnio - chemar wgrał 1.4.2, gdzie developerzy z presty poprawili w/w błąd - skutkiem tego parametr ustawiany był dwa razy i mógł wystąpić błąd aktualizacji.

Poprawiłem do w PrestaShopPL (wycofałem swoją poprawkę).

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #325 dnia: Maj 13, 2011, 07:49:05 am »
niektóre .txt wiadomości email są w katalogu mails ale przy wejściu w tłumaczenia są niewidoczne, pn: banwire.txt, reply..., forward. Instalka z wczorajszego svn.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #326 dnia: Maj 13, 2011, 10:02:05 am »
niektóre .txt wiadomości email są w katalogu mails ale przy wejściu w tłumaczenia są niewidoczne, pn: banwire.txt, reply..., forward. Instalka z wczorajszego svn.

To że są niewidoczne to już zauważyłem jakiś czas temu to nie tylko z wczorajszego svn. Dlatego dałem ticket o przejżenie tego.

*

Offline kt919

• Użytkownik
  • **
  • 36
  • 0
« Odpowiedź #327 dnia: Maj 14, 2011, 01:37:09 am »
Mam pytanie odnośnie modułu importu - "Przeniesienie sklepu v1.0 przez PrestaShop". Czy Wam działa ten moduł? Chociaż jest zainstalowany cały czas przy próbie konfiguracji wyskakuje komunikat: "Nie zainstalowano modułu importu". Na czym to polega? Moduł jawnie nie działa.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #328 dnia: Maj 14, 2011, 11:45:27 am »
W svn pojawiła się nowa wersja prestashop 30 poprawkami - Revision 296. Jest także do pobrania spakowana wersja.
Zrzut z SVN - 296 wersja spakowana w ZIP (2011-05-14 11:36):
https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/PrestaShop_1.4.2.0-dev.zip

Zmienia się sposób nazewnictwa zip. Zip z dev w nazwie jest to zip z poprawkami czyli wersja rozwojowa. Wersja stabilna będzie miała w nazwie stable. Wersje stabilne będą ukazywały się równocześnie z wersjami stabilnymi prestashop.com.
Rozwojowa to nie znaczy, że nie działa, w wersji tej pojawiają się poprawki z forge oraz nasze tłumaczenia i poprawki.

*

Mike

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Maj 18, 2011, 11:55:47 pm »
Co do wersji 1.4.2 pojawi się stabilna  ??? Na oficjalnej stronie prestashop nie ma tej wersji ostania to 1.4.1 ??? Druga sprawa czy wystarczy podmienienie nowej wersji SVN na starą wersje SVN przez FTP, bo jedynie co robiłem w sklepie to zmiana wyglądu na plikach CSS, nic po za tym  :) Wiec wystarczy tylko skopiować folder z layout-em.