Wykonałem aktualizację z pierwszej oficjalnej wersji 1.4.0.17 angielskiej na 1.4.1 PL rev 197 ściągniętej z pierwszej strony postu.
sklep to http://sklep.porcelglass.pl/ co prawda jeszcze nie funkcjonował jako sklep, tzn nie było klienta, który by kupił przez nie go, czyli sklep jest bardziej w formie katalogu, ale bez tej funkcji.
Poniżej kilka z rzutów głównie samego admina. Głównie takie rzeczy są w adminie nieprzetłumaczone reszta sklepu jest ładnie przetłumaczona. (takie kmioty występują tylko przy użyciu aktualizacji, jak zainstalowałem tą samą wersję w środowisku testowym, wszystko ładnie jest przetłumaczone)
Co prawda zmiana stanu magazynowego nie jest mi potrzebna jak na razie, ale być może będzie.
Aktualizacja z wersji angielskiej na polską nie "dogra" brakujących danych polskich !!!
Jeśli była 1.3.x PL - można ją aktualizować do 1.4.x PL
Jeśli masz 1.x.x EN - żadna aktualizacja nie zrobi z niej automatycznie PL ! (ja przynajmniej takiej nie znam). Owszem - można taką przygotować - tylko po co ?? Jak ktoś chce mieć sklep PL - instaluje taką wersję ...
Teraz musisz "dograć" ręcznie wszystkie dane do bazy dla języka PL.
Na koniec działanie mechanizmu aktualizacji.
Jeśli aktualizujemy 1.3.6 na 1.4.0.17 - skrypt aktualizuję bazę o wszystkie zmiany, jakie miały miejsce podczas rozwoju programu z wersji 1.3.6 do 1.4.0.17 - w ramach lokalizacji, dla których został przygotowany. Nie sprawdza natomiast, czy poprzednie aktualizacje (do wersji 1.3.6) zrobiły wszystko co powinny były zrobić.
Dlatego aktualizacja angielskiej wersji 1.4.0.17 an 1.4.1 PL tak zadziałała...