wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL

• 507 Odpowiedzi
  • 184837 Wyświetleń

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
Odp: Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL
« Odpowiedź #270 dnia: Maj 05, 2011, 12:34:18 am »
Będę przymierzał się dziś do zainstalowania na hostingu sklepu w wersji SVN - 210 ZIP. Moje pytanie brzmi jak wyjdzie kolejna wersja SVN np: 211 ZIP, jak zrobić aktualizacje, trzeba instalować na nowo czy wystarczy podmiana plików. W wersji SVN są dokonywane zmiany w bazie danych ?

Nie nie będziesz musiał instalowac od nowa te wersje są tak prowadzone ze nei potrzebna nowa instalacja, A jak będą zmiany w bazie to będzie zrobiony plik do update. Takze smialo mozesz instalować tą wersję. A co do wersji 1.4.2.0 to ukaże się ona praktycznie na równi z wydaniem oficjlanym.

*

Mike

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: Maj 05, 2011, 12:42:51 am »
Nie nie będziesz musiał instalować od nowa te wersje są tak prowadzone ze nie potrzebna nowa instalacja, A jak będą zmiany w bazie to będzie zrobiony plik do update. Także śmiało możesz instalować tą wersję. A co do wersji 1.4.2.0 to ukaże się ona praktycznie na równi z wydaniem oficjalnym.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Pytanko odnośnie wersji 1.3.x i jej update do wersji 1.4.1 będzie możliwy w przyszłości ? W szczególności chodzi mi o bazę danych klientów i produktów  :)

*

Offline wgerlach

• Użytkownik
  • **
  • 32
  • 0
« Odpowiedź #272 dnia: Maj 05, 2011, 01:01:58 am »
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Pytanko odnośnie wersji 1.3.x i jej update do wersji 1.4.1 będzie możliwy w przyszłości ? W szczególności chodzi mi o bazę danych klientów i produktów  :)

Na pewno tak !
Już dziś działa większość rzeczy.

*

Mike

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Maj 05, 2011, 11:58:12 am »
Na pewno tak !
Już dziś działa większość rzeczy.

No to super  ;D

*

Mike

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Maj 05, 2011, 05:22:05 pm »
Zakładka narzędzia, szybki dostęp jest "Głowna" zamiast "Główna", ale to każdy może sam sobie zmienić, nic trudnego. Właśnie testuje powoli wersję SVN 210 :)

Zauważyłem pewien komunikat na czerwonym/różowym tle, jak wejdę w zakładkę moduły pojawia mi się coś takiego:

Błąd/ędy parsowania w module/ach

1. [fianetfraud] Znaleziono błąd w pliku konfiguracyjnym Entity 'egrave' not defined
2. [fianetfraud] Znaleziono błąd w pliku konfiguracyjnym Entity 'eacute' not defined
3. [fianetfraud] Znaleziono błąd w pliku konfiguracyjnym Entity 'agrave' not defined

*

Offline jerri69

• Stały użytkownik
  • 63
  • 0
  • http://kumpoo.pl - BADMINTON profesjonalny
    • Profesjonalny japoński sprzęt do badmintona.
« Odpowiedź #275 dnia: Maj 05, 2011, 07:48:28 pm »
tłumacząc niektóre moduły naprawdę zastanawiam się czy jest sens tłumaczyć wszystko....

np. taki fedex, który na pewno nie bedzie wykorzystany...

czy envoemonisher... pewnie kilka by się jeszcze znalazło do wywalenia z wersji pl...

http://kumpoo.pl  BADMINTON. Profesjonalna odzież, torby, buty i rakiety i akcesoria do sportów halowych (badminton, squash, tenis)!
----
http://kumpoo.eu  BADMINTON. Professional badminton rackets, shuttlecocks, bags and thermo-bags, sports shoes and badminton equipment.

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #276 dnia: Maj 05, 2011, 08:09:40 pm »
No właśnie, czy warto tłumaczyć moduły niestosowane usług nieistniejących w Polsce. Wczoraj zabrałem się za TrustedShops. Ale odłożyłem bo właściwie po co?

*

Offline jerri69

• Stały użytkownik
  • 63
  • 0
  • http://kumpoo.pl - BADMINTON profesjonalny
    • Profesjonalny japoński sprzęt do badmintona.
« Odpowiedź #277 dnia: Maj 05, 2011, 08:47:19 pm »
to dobrze ze nie tlumaczyles trusted shops - patrz na assembli;)

chociaz jezszcze trusted shops moze i się wykorzysta w przypadku sprzadazy do UE...
http://kumpoo.pl  BADMINTON. Profesjonalna odzież, torby, buty i rakiety i akcesoria do sportów halowych (badminton, squash, tenis)!
----
http://kumpoo.eu  BADMINTON. Professional badminton rackets, shuttlecocks, bags and thermo-bags, sports shoes and badminton equipment.

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #278 dnia: Maj 05, 2011, 09:29:35 pm »
Propozycja zmiany w tłumaczeniu

Jeżeli ktoś będzie miał ustawioną realizację zakupów w 1 kroku to trafi na dziwny komunikat na dole strony:
Zaloguj się, aby zobaczyć formy płatności. Co dla nowego kupującego będzie zupełnie niezrozumiałe. Komunikat znika po wpisaniu w formularz danych kupującego i zapisaniu. Proponuję zmienić tłumaczenie Najpierw wpisz dane kupującego. Chyba że ta fraza jest wykorzystywana w innym miejscu w postaci Zaloguj się, aby ... . To wtedy jest problem.

$_ERRORS['f2ee6211fd44afca2f01ee2d1031d0e5'] = 'Zaloguj się, aby zobaczyć formy płatności';
proponuję zmienić na:
$_ERRORS['f2ee6211fd44afca2f01ee2d1031d0e5'] = 'Najpierw wpisz dane kupującego';

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #279 dnia: Maj 05, 2011, 11:22:35 pm »
tłumacząc niektóre moduły naprawdę zastanawiam się czy jest sens tłumaczyć wszystko....

np. taki fedex, który na pewno nie bedzie wykorzystany...

czy envoemonisher... pewnie kilka by się jeszcze znalazło do wywalenia z wersji pl...

Robimy na oficjalnej wersji więc nie bardzo chcemy wywalać jakieś moduły. Dlatego dobrze by było przetłumaczyć

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #280 dnia: Maj 06, 2011, 12:42:28 am »
Zakładka narzędzia, szybki dostęp jest "Głowna" zamiast "Główna", ale to każdy może sam sobie zmienić, nic trudnego. Właśnie testuje powoli wersję SVN 210 :)

Poprawiono w rev. 244.
Dla tych co instalują od nowa nie trzeb a nic robić, dla tych co mają zainstalowany sklep to albo sobie poprawić w adminie w tłumaczeniach albo z poziomy phpmyadmina lub innego klienta wykonać takie polecenie:
UPDATE ps_quick_access_lang SET name="Główna" WHERE name="Głowna";

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #281 dnia: Maj 06, 2011, 08:47:23 am »
to dobrze ze nie tlumaczyles trusted shops - patrz na assembli;)

chociaz jezszcze trusted shops moze i się wykorzysta w przypadku sprzadazy do UE...
@jerri69
tłumaczyłeś już fedexa? Jak nie to spróbuję dzisiaj go przetłumaczyć

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #282 dnia: Maj 06, 2011, 09:14:57 am »
@jerri69
tłumaczyłeś już fedexa? Jak nie to spróbuję dzisiaj go przetłumaczyć

Tutaj możesz sprawdzić. http://www.assembla.com/spaces/PrestashopPL14/tickets z tego co widać nei jest tłumaczony ani nawet zaczęty.

*

Offline letrof

• Użytkownik
  • **
  • 29
  • 0
    • Lawendowy Kredens
« Odpowiedź #283 dnia: Maj 06, 2011, 10:32:26 am »
na assembli pojawił się ticket #135 z nowymi frazami w adminie, chciałem to przetłumaczyć, ale dopiero po chwili zaważyłem że to "doszło" przy okazji kolejnego rev. a ja mam u siebie coś koło rev. 210.
Więc tutaj moje może głupie pytanie, ale skoro aby zrobić update wystarczy nadpisać pliki na serwerze plikami z nowszego rev, to czy przy okazji nie posypią mi się wszystkie ustawienia sklepu które do tej pory wprowadziłem? Typu rozmieszczenie modułów, kolory, czcionki itp.?
Bo na "chłopski rozum" to nadgrywając wszystkie pliki będę miał znowu "świeży" sklep z tą tylko różnicą że będę miał moje towary w bazie danych. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam

*

Offline chinskimandaryn

• Mieszkaniec
  • 339
  • 0
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #284 dnia: Maj 06, 2011, 10:37:48 am »
Dla tych co testują z ZIP jest też wersja 244 do pobrania:
http://prestashopforum.pl/index.php?topic=5275.msg15838#msg15838