Znalazłem tymczasowe rozwiązanie. W moim przypadku mam ten plus, że magazynowa ilość jednego produkty liczonego na sztuki to max 100szt. Jeśli chodzi o produkty liczone w metrach to minimalna ilość metrów takiego produktu to minimum 500 metrów.
Edytowałem więc plik product.tpl i wprowadziłem następującą zmianę:
<p id="pQuantityAvailable"{if $display_qties != 1 || $product->quantity == 0} style="display:none;"{/if}>
<span id="quantityAvailable">{$product->quantity|intval}</span>
<span{if $product->quantity < 200} style="display:none;"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='mb na magazynie'}</span>
<span{if $product->quantity > 1} style="display:none;"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='item in stock'}</span>
<span{if $product->quantity > 199} style="display:none;"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='items in stock'}</span>
</p>
Dla niewtajemniczonych tłumacze działanie kodu.
Jeśli ilośc danego produktu jest niższa niż 199 to wyświetla "item in stock", które jest następnie tłumaczone na polski.
Jeśli ilość produktów jest większa niż 200 to pojawia się "mb na magazynie"
Rozwiązanie tymczasowe, tym bardziej dla osób które mają sztuki, metry, kilogramy lub inne jednostki miar. Czekam więc na rozwiązanie, które będzie dopasowane do kategorii, a nie ilości.
Pozdrawiam
soonic