Zainstalowałem wczoraj prestę, wszystko ładnie skonfigurowałem, ale jest jeden problem, z opcja kupowania przez PayPal.
Użytkownik chciał kupić ode mnie E-booka, wybrał opcje paypal, wszystko ładnie wybrał, przekierowało go, na stronę paypala, zalogował się, ale po tej czynności zamiast zapłacić poprzez gotowy formularz, to wyświetliło mu się, że musi podać numer karty bankowej w przypadku debetu. Klient miał 14 lat i nie posiadał karty, a na paypalu miał około 15$ i co za tym idzie, nie mógł podać numeru karty rodziców i zrezygnował z tej opcji i musiał ręcznie z paypala przelewać na moje konto bankowe. Wykonywał zwykły przelew.
Jak to ominąć? Posiadałem kiedyś forum, oparte na SMF i za usługę Vip płaciło się poprzez Paypal. Tam nie było takich problemów z kartą. Osoba wybierała na ile chce Vip, wyświetlała się cena, potem klikała Zaakceptuj zamówienie -> przekierowywało ją na strone Paypal'a, logowała się i miała gotowy formularz zlecający przelew. Bez podawania żadnych numerów karty bankowej, itd...