no i muszę specjalnie tworzyć nową odpowiedź zamiast edycja poprzednie - problem określony czas na edycje
można byłoby to wyłączyć West troszkę irytuje bo wprowadza zamieszanie i dodatkowe wątki.
Ale do rzeczy udało mi się oszukać troszkę to wszystko po prostu dodałem jakieś tam produkty w phpmyadminie z id number odpowiadającemu ostatniemu automatycznie wygenerowanemu
np u mnie 14 musiałem stworzyć.
Jak sprawdzić ile pozostało = stwórz jakikolwiek plik csv z produktem tylko nie nadawaj id ani w pliku ani przy imporcie (przy imporcie zadeklaruj chęć dodania tylko kolumn nazwa cena i kategoria) a później wejdź do Category-> i znajdź zaimportowany produkt tam będzie pisać jaki on ma nr id to będzie ostatni i właśnie tyle w bazie danych dodaj rekordów.
Pamiętaj każdy może być kopią poprzedniego tylko aby się nr id zmieniały od 1 do xxxxx tyle ile wyskoczyło we wskazówce powyżej. Zawsze możesz zrobić eksport tabeli products w bazie danych do pliku csv i pokopiować tyle razy wiersze ile trzeba (nr ostatniego id) i na końcu pozamieniać id w kolejności.
Po tym na bank zaczną ci się od ID=1 importować hehe
Pozdro. Jakby jakieś problemy bo już późno i mogłem namieszać to pisz na maila do mnie lub na gadulca