Witam
Mnie tez interesuje multistore, ale tylko klientów chce miec wspólnych.
mam sklep gdzie produkty to towary (książki)
oraz drugi wyłącznie z usługami (obecnie nie ma formy sklepu tylko wzykłej strony).
Ponadto księgarnia i "sklep" z usługami różnią się
- sposobem płatnoci
- regulaminem
- ilościa danych wymaganych od klienta np. wyobrazmy sobie ze jestem krawcem to potrzebuję wzrost i obwod w klatce, natomiast w mojej ksiegarni wystarczy nazwisko i adres,
- moje sklepy mają bardzo różne skórki chocby dlatego że uslugi potrzebuja duzo opisow (artykuły publicystyczne, akty prawne itp) i mało zdjec a towary odwrotnie.
Chciałbym aby klient który kiedyś kupił książkę po zalogowaniu się do ksiegarni i przejściu poprzez link do usług - był proszony o dodatkowe niezbedne dane. Identycznie gdyby bezpośrednio zalogował się loginem z księgarni do drugiego sklepu.
A wcześniej oczywiście by padło pytanie czy chce używać tego samego konta do obu sklepów.
Podobnie w odwrotnej sytuacji: stary klient na usługę chcąc kupić książke powinien być zapytany czy chce skorzystać z tych samych danych konta, a jeśli te same dane, to już nie jest pytany o nic.
Czy nie pojawi się problem jak klient bedzie chcial załozyc 2 konta z jednym mailem?
Co radzicie? Założyć 2 sklepy i powielać dane konta klienta?
Czy czekać na multistore bo idelnie spełni moje oczekiwania?
pozdrawiam