Witam,
Potrzebuję zaimportować ponad 10 tysięcy produktów ze zdjęciami. Jeśli importuję same produkty to dojeżdżam do ok. 1000 produktów i dostaję błąd.. prawdopodobnie jakiś limit serwera (1&1). Jeśli dorzucę linki do zdjęć to staje przy ok. 200 produktach... oczywiście można to robić porcjami, ale ja muszę mieć możliwość niemal codziennego aktualizowania produktów (nie wykluczam, że wszystkich) więc dłubanie po dwie czy trzy godziny dziennie jest chyba lekką przesadą.
Czy jest jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu? Nie chce mi się wierzyć, że wszyscy używający Prestashop ograniczają się do ok. 1000 produktów.. ?
Mój stan desperacji jest na tyle duży, że zacząłem już robić generator skryptu, który będzie wysyłał zdjęcia na ftpa poprzez plik bat do odpowiednich podkatalogów, później jeszcze zostanie ustawienie połączenia w bazie, ale nie chce mi się wierzyć, że nikt nie rozwiązał tego problemu.
Przecież skoro takie problemy są częste to można by pokusić się o zrobienie prostego formularza, który będzie przesyłał dowolny plik porcjami.. niestety nie znam na tyle php, aby to zrobić w tej chwili.