Witam,
Zgodnie z obietnicami
spłodziłem moduł wydruku etykiet odbiorcy (i dodatkowo jak kto chce nadawcy).
Jest to mój pierwszy moduł więc proszę o wyrozumiałość
.
To do rzeczy, troszkę o module.Możliwości:1) druk różnej wielkości etykiet z arkuszy A4
2) druk adresata na podstawie danych z zamówienia
3) opcjonalnie druk etykiety nadawcy
Instalacja1) plik należy rozpakować do katalogu modules
2) moduł pojawi się w liście dostępnych modułów w panelu administracyjnym
3) standardowa procedura instalacji
Niestety z niewiadomych mi przyczyn presta nie chce instalować modułu na podstawie podanego jej pliku zip w formularzu. Może zna ktoś rozwiązanie
KonfiguracjaW konfiguracji mamy do ustawienia opcje:
Drukarka
Drukarka - tu na sztywno jest na razie laserowa a4 (można używać na tym ustawieniu i atramentowej, ale nie polecam ponieważ drukarki atramentowe niestety czasami mają skłonności do minimalnego przekłamywania wymiarów). W przyszłości będzie także obsługa drukarek igłowych (dla druków wielowarstwowych).
Kalibracja drukarki
Te ustawienia służą do przesunięcia całego wydruku w osi x i y. Czasami drukarki mają jakieś niestandardowe marginesy, wówczas można dopasować wydruk tymi ustawieniami.
Wymiary etykiety
Tu ustawiamy właściwości arkusza z etykietami. Standardowo ustawione jest na etykiety 66x34.
Czcionka
Jeżeli nie mieści się tekst w pionie na etykiecie (zakładając że wartości wymiarów etykiety są poprawne) to zmniejszcie rozmiar czcionki
Dane nadawcy
Jest to całkowicie opcjonalne. Pozostawiłem nieuzupełnione to pole ponieważ zdarza się że sklep jest zarejestrowany pod jednym adresem, a wysyłka odbywa się z innego.
Pod polem danych nadawcy jest checkbox który decyduje o tym czy razem z etykietą odbiorcy będzie także drukowana etykieta nadawcy.
UżywaniePo poprawnej instalacji pojawi się w szczegółach zamówienia nowa formatka
Pomarańczowe pola odpowiadają etykietom na arkuszu. Celem wydrukowania etykiety należy
1) nacisnąć na pole odpowiadające etykiecie którą chcecie zadrukować (UWAGA ! jeżeli zaznaczycie druk pola nadawcy to zadrukowane będą dwie etykiety, kierunek zadruku jest taki jak czytania książki)
2) pojawi się pdf z gotowymi etykietami - drukujemy pdf
UWAGA !!! Przy drukowaniu należy bezwzględnie wyłączyć opcje "Auto-Rotate and center" oraz ustawić pocje "Page Scaling" na "None"To na tyle jeżeli chodzi o pierwszą wersję modułu.
Link do modułu:
lexusclub.pl/presta/shippinglabel.zipCzekam na Wasze opinie oraz sugestie co do rozwoju.
Zgłaszajcie także błędy, jeżeli się znajdą
Pozdrawiam