Zgadzam się z Redaktorem forum ale nie całkowicie odnośnie zadawania pytań na forum i podejścia do forum. Uważam, że forum skupia zwolenników lub użytkowników w tym przypadku Prestashop. Forumowicze przyczyniają się do rozwoju i wspomagania użytkowników Prestashop. Od dobrej woli i wiedzy forumowicza zależy czy potrafi pomóc innemu użytkownikowi mniej obeznanemu w temacie w rozwiązaniu problemów.
Nie każdy musi być od razu programistą, żeby prowadzić sklep. Jeżeli ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać to dlaczego nie miałby dokładnie poprowadzić dopiero raczkującego w temacie. Może część osób faktycznie nie szuka samemu rozwiązań - nie zapozna się z częścią administracyjną sklepu i jego funkcjami ale nie wszyscy. Dzisiaj ja skorzystam z pomocy a jutro może będę mógł pomóc innemu forumowiczowi. Nie rozumiem komu zabieram czas, skoro szukam pomocy na forum i dlaczego od razu jestem kierowany do oferowanych płatnych usług. Cała sztuka polega na tym, że sam chciałbym uczyć się na błędach i szukać wskazówek i rozwiązań - jak ktoś nie ma ochoty i nie chce się zagłębiać w temat to korzysta z płatnych usług. Jeśli chodzi o mnie to bardzo długo szukałem rozwiązania mojego problemu i nadal szukam ale stanąłem w miejscu. Będę wdzięczny za wskazówki i podpowiedzi.
Używam Prestashop 1.4.4.0, dotychczas nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie i może zadam je trochę z innej strony. Sprawa dotyczy sitemap i kolumny z zwartością Strony -Strona główna -Wysyłka -Regulamin- O nas. Chciałbym zmienić tytuł "Strony" na Informacje i zmienić link - Strona główna.
Dotychczas dowiedziałem się, że linki znajdują się w lokalizacji Prestashop/themes/sitemap.tpl. Jednak co bym w tym pliku sitemap.tpl nie zrobił to nie wywołuje to żadnych zmian w wyświetlaniu sklepu.