wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Formularz kontaktowy BŁĄD przy wysyłaniu!

• 2 Odpowiedzi
  • 2422 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grant90

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
Formularz kontaktowy BŁĄD przy wysyłaniu!
« dnia: Wrzesień 26, 2011, 02:24:39 pm »
Korzystam ze sklepu internetowego w którym jest skonfigurowany e mail na wp.pl i w momencie kiedy chcem wysłać maila z formularza kontaktowego na stronie z funkcją mail() php wyskakuje błąd wysłania jest równierz druga opcja wysłanie za pomocą smtp i skonigurowałem wszystko wg ustawień wp. Porty i serwery wszystko poustawiane. Formularz kontaktowy dalej nie chce się wysłać. Czym może być to spowodowane? Dodam że jednorazowo korzystając z opcji wysłania próbnego maila udało mi się go wysłać i dotarło na maila. Aby udało sie wysłać go ponownie muszę wpisać znowu hasło SMPT - zapisać je i spróbować wysłać maila próbnego. Wówczas na poczte dochodzi informacja że koniguracja jest ok i można wysyłać wiadomości za pośrednictwem serwera. Próbuje wysłać widomość za posednictwem formularza kontaktowego na stronie i wyskakuję komunikat o błędzie w wysłaniu. Na maila przychodzi że maila nie dostarczono i nie wiadomo o co chodzi. Konfiguracje smtp i mail() - obie opcje sprawdzone. Czekam na jakieś pomysły, podpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam

*

Offline grant90

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
Odp: Formularz kontaktowy BŁĄD przy wysyłaniu!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2011, 03:36:16 pm »
Korzystam ze sklepu internetowego w którym jest skonfigurowany e mail na wp.pl i w momencie kiedy chcem wysłać maila z formularza kontaktowego na stronie z funkcją mail() php wyskakuje błąd wysłania jest równierz druga opcja wysłanie za pomocą smtp i skonigurowałem wszystko wg ustawień wp. Porty i serwery wszystko poustawiane. Formularz kontaktowy dalej nie chce się wysłać. Czym może być to spowodowane? Dodam że jednorazowo korzystając z opcji wysłania próbnego maila udało mi się go wysłać i dotarło na maila. Aby udało sie wysłać go ponownie muszę wpisać znowu hasło SMPT - zapisać je i spróbować wysłać maila próbnego. Wówczas na poczte dochodzi informacja że koniguracja jest ok i można wysyłać wiadomości za pośrednictwem serwera. Próbuje wysłać widomość za posednictwem formularza kontaktowego na stronie i wyskakuję komunikat o błędzie w wysłaniu. Na maila przychodzi że maila nie dostarczono i nie wiadomo o co chodzi. Konfiguracje smtp i mail() - obie opcje sprawdzone. Czekam na jakieś pomysły, podpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Zmieniłem adres e-mail w konfiguracji SMTP na e-mail od nazwy.pl i jest progress. E-mail dochodzi docelowo na mojego maila z całą treścią wiadomości. Tylko po wysłaniu formularza i tak widnieje komunikat z błędem wysłania wiadomości którego nie ma w rzeczywistości. Ale klient może zostać zmylony takim komunikatem. Jak zrobić by pozbyć się takiego komunikatu?

*

Offline pio3m

• Nowy
  • *
  • 4
  • 0
Odp: Formularz kontaktowy BŁĄD przy wysyłaniu!
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2011, 09:48:46 pm »
Spróbuj usunąć z pliku contact-form.php linijkę z wyświetleniem błędu, nie pamiętam dokładnie która to jest ale znajdziesz ją bez trudu po komunikacie, który powinien być w j.angielskim.