wdrożenia PrestaShop

Brak opcji w przresyłkach i problem z płatnościami

• 0 Odpowiedzi
  • 3310 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bieluch

• Nowy
  • *
  • 18
  • 0
Brak opcji w przresyłkach i problem z płatnościami
« dnia: Lipiec 05, 2009, 05:17:05 am »
Witam,
1 problem jest taki że podczas zamawiania produktu mam kroku "przesyłka"
Moja firma      Odbiór osobisty     Za darmo!
Kurier    Dostawa następnego dnia    Za darmo!
a powinna być jeszcze opcja "kurier za pobraniem" bo gdy np chcę zamówić towar za pobraniem muszę klikać w kuriera czyli klient najpierw ma 2 opcje do wyboru i obie są za darmo po czym gdy w kolejnym kroku "Płatność" wybierze płatność za pobraniem doliczona bedzie kwota pobrania co wydaje mi się z lekka oszukaństwem i absurde
2. problem jest z płatnościami a mianowicie jest sprawa tego typu że niemoge nigdzie znaleść sposobu żeby w momęcie gdy ktoś zamówi towar za pobraniem (płatne z góry jest za free) zróżnicować koszta wysyłki bo np:
paczka do 3 kg kosztuje 25 zł
paczka 5 do 10 kg kosztuje 30 zł
itd
paczka powyżej 32 kg to juz koszt przekraczający 50 zł
szukałem na forum i czytałem gdzieś propozycje uśrednienia kosztu wysyłki ale nie wydaje mi sie to żadnym rozwiązaniem, poza tym nie chciałem starych wątków odświeżać wiec pisze nowy.
Będe wdzięczny za szybką pomoc

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok