Cześć, postanowiłem zaisntalować sobie znowu Prestę i widzę, że dużo przegapiłem, wszystkie zmiany na plus. jednak są rzeczy, które ogarnia mi się gorzej, ale jakoś do nich dojdę, pozstaje jedna poważna kwestia:
Przełaczanie języków, w momencie gdy włączone sa przyjazne URL.
Kiedy przyjaznych URL nie ma, jest wszystko OK, siedzisz w produkcie, przełaczasza języki i fajnie się odświeża i zmienia co powinno, w momencie gdy są właczone przyjazne URLe, kliknięcie w flagę, przy przeglądaniu produktu, nic nie daje. Jesli jestem na stronie statycznej, głównej, w koszyku, wtedy wszystko OK, problem mam tylko przy przełączaniu języków na produktach.
Na domiar złego, po takim przełączeniu, udanym bądź nie, po ponownym wejściu w produkt dostaje informacje, ze wejście na ta stronę powoduje pętlę przekierowań i ratunkiem dopiero jest F5 - ale to tez nie o to chodzi by to klikać - w poprzednich wersjach nie miałem tego problemu, a na instalowanych demach w tej wersji (1.4.4) nie miałem tego problemu.
Proszę tylko nie proponować mi wyłaczyć przyjazne URLe
Wiem, że rozwiązaniem pewnie by było, gdyby kliknięcie w flagę przekierowywało na stronę główną - dam sobie radę - ale to nie jest dobre rozwiązanie