wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Moduł allegro za FREE

• 126 Odpowiedzi
  • 49942 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LeoComp

• Tubylec
  • 104
  • 0
Odp: Moduł allegro za FREE
« Odpowiedź #105 dnia: Maj 25, 2012, 07:26:29 am »
Moduł działa tylko poprzez ssl wieć do panelu należy się logować poprzez https (trzeba włączyć odpowiednią opcję w sklepie)

No to kicha - nie potestuje sobie :(

*

Offline gbaran

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #106 dnia: Maj 25, 2012, 02:51:13 pm »
Witam,
a u mnie, mimo posiadanego certyfikatu ssl, włączonego i działającego niestety nie działa dalej.
W dalszym ciągu nie pojawia się opcja wyboru płci dziecka.
Kategoria Dla dzieci Odzież ... etc.

Bazę dodałem na nowo z pliku. Pliki wszystkie są nowe pobranie na nowe.

Gdzie szukać problemów? Co sprawdzić ?

Dzięki za odpowiedź.

*

Offline FrankP

• Nowy
  • *
  • 19
  • 0
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 01, 2012, 02:48:00 pm »
Mam problem z modułem w wersji 0.5
Zainstalował się poprawnie, dodałem ikonkę przy liście przedmiotów.

Po uzyskaniu klucza webapi z allegro, podałem wszystkie dane i.... niestety wybrałem kod kraju 228.
Wcześniej była 1 (Polska) i wszystko było ok - dlatego podejrzewam, że to jest przyczyną.
A co się dzieje?

Jaka kolwiek akcja wykonana z modułem (wyłączenie, czyszczenie, odinstalowanie, próba dodania produktu) powoduje, że mam biały ekran - nie wyświetla się nic, żadnych zakładek - kompletnie nic.

W którym miejscu mogę zmienić kod kraju? Próbowałem znaleźć w tabelach i w plikach php ale nie znalazłem.
Albo jak usunąć? Wystarczy że usunę pliki a następnie tabele ps_allegro, ps_allegro_cat, ps_allegro_field?

*

Offline gbaran

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 01, 2012, 09:12:02 pm »
poszukaj w tabeli 'ps_configuration' --> JB_ALLEGRO_COUNTRY
i tam zmień na 1.

*

Offline FrankP

• Nowy
  • *
  • 19
  • 0
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 02, 2012, 11:10:06 am »
Nie pomogło...  ???
I co teraz? Wystarczy jak usunę pliki oraz tabele modułu i wpisy w innych tabelach?
A może autor wie co się stało?

*

Offline BlackRaven

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 04, 2012, 06:34:50 pm »
Witam,

Ku mojej uciesze zobaczyłem poprawiony moduł, przeinstalowałem go i... tu koniec dobrych wiadomości.
Poprzednio po zmianach allegro moduł wyświetlał błąd z powodu konieczności wybrania stanu przedmiotu (nowy/używany). Po przeinstalowaniu modułu nie chce on nawet teraz zaciągać kategorii z allegro. Zastosowałem się więc do poleceń JBATOR`a i uruchomiłem na swoim serwie HTTPS, ale darmową wersję (nie chciałem wykupować płatnej tylko w celu sprawdzenia modułu). Niestety moduł pomimo uruchomienia go na HTTPS nie działa, brak w dalszym ciągu możliwości wybrania stanu przedmiotu oraz nie zaciąga kategorii z allegro.

Czy komuś w ogóle działa ten moduł prawidłowo? Jeśli tak to prośba ogromną ode mnie jak i od innych użytkowników tego forum co nie wiedzą jak to ruszyć. Może coś źle zrobiłem albo w ogóle czegoś nie zrobiłem. oto skrócona wersja wydarzeń.

Odinstalowanie poprzedniej wersji modułu -> usunięcie plików z serwera -> wgranie nowych plików na serwer -> zainstalowanie nowego modułu -> sprawdzenie czy działa (nie działa) -> uruchomienie https -> sprawdzenie czy działa (nie działa)

Proszę o konkretną pomoc gdyż założyłem sklep specjalnie pod integrację z allegro i niestety od dłuższego czasu sklep stoi w miejscu a nie znam się na php na tyle by samemu to zrobić.

*

Offline FrankP

• Nowy
  • *
  • 19
  • 0
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 04, 2012, 11:37:14 pm »
Problem z pustym ekranem był też w zakładce Płatności, po jej wybraniu - pusty ekran.
Udało mi się w liście modułów usunąć po kliknięciu w Usuń.
Problemy zniknęły.

Tabele _allegro_ zostały i pewnie wpisy w innych tabelach ps_ też są. Ręcznie je usunę. Ale nie mam ochoty już dziś się bawić.

*

Offline gbaran

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 06, 2012, 01:05:53 pm »
Ja zainstalowałem całkiem nową preste, świeżutą i niestety moduł allegro również nie działa.
Mój sklep to branża odzieżowa - tylko tam sprawdzam, nie mam możliwości wybrania "chłopiec" "dziewczynka" "unisex".

Co dziwne to w bazie te dane są.

*

Offline CzarmenS

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 13, 2012, 07:53:13 pm »
Witam mam następujący problem podczas instalacji kopiuje pliki na serwer natomiast poźniej przy próbie instalacji, ładuje się moduł i nic nie pokazuje się na liście modułów. Co robię źle?
wersja prestashop 1.4.4.1
wersja modułu najnowsza

*

Offline CzarmenS

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 03, 2012, 03:43:00 pm »
No do diabła  >:( Postawiłem nowy sklep "czysty/goły", zainstalowałem najnowszą wersję modułu krok po kroku tj. Skopiowałem folder modułu do folderu z modułami, podaje ścieżkę do archiwum modułu, mieli mieli i nic. pokazuje mi się od nowa możliwość dodania modułu i podania ścieżki do archiwum. serwer na nazwa.pl, loguje się przez https:// Pomoże ktoś?

Problem rozwiązany. Mianowicie zmieniłem po skopiowaniu modułu na serwer jego nazwę na "jballegro" oraz zmieniłem nazwę archiwum zip modułu na "jballegro" (bez ingerencji w archiwum) ale się cieszę jak dziecko, żę zaczęło działać  ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2012, 04:12:36 pm wysłana przez CzarmenS »

*

Offline gbaran

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 03, 2012, 08:36:38 pm »
a możesz sprawdzić czy np. mógłbyś wystawić coś w ubraniach? Czy pojawią Ci się opcje do wyboru Płci etc.... byłbym wdzięczny

*

Offline CzarmenS

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 04, 2012, 03:20:08 pm »
a możesz sprawdzić czy np. mógłbyś wystawić coś w ubraniach? Czy pojawią Ci się opcje do wyboru Płci etc.... byłbym wdzięczny
Spróbuję tylko na razie omyłkowo wpisałem klucz Webapi i nie mogę go znaleźć szukam go po bazie danych :) jak tylko się z tym uporam to nie ma problemu

*

Offline CzarmenS

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 05, 2012, 02:33:28 pm »
Czy może ktoś podesłać bazę danych z pobranymi kategoriami, ta która jest w paczce z modułem zawiera tylko kategorie główne, bez podkategorii. Mam serwer na nazwie i nie mogę sobie pobrać danych z Api allegro  z góry dziękuje czarmens@gmail.com

*

Offline Roksana

• Stały użytkownik
  • 78
  • 0
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 06, 2012, 02:53:39 pm »
Witam

Jako że nie znalazłem darmowego modułu do obsługi allegro, postanowiłem napisać swój własny moduł.
Moduł na chwilę obecną (Jballegro wersja 0.3) pozwala na wystawianie prostych aukcji z produktami z naszego sklepu na allegro (standardowy formularz allegro).

Moduł można ściągnąć z mojej strony: http://www.jbator.pl/download.html (za FREE :)

Szukam chętnych do testowania modułu i wyrażenia swoich opinii co można by poprawić, zmienić itp.

Moduł testowany na Prestashop PL 1.4.4.1
W paczce znajduje się plik readme.txt z instrukcją obsługi.

Jeśli ktoś będzie próbował uruchomić w innej wersji Presty niech pisze w tym temacie czy się udało.
Wszelkie pytania pisz w tym temacie.

Ja chetnie przetestuję :)

*

Offline Francu

• Nowy
  • *
  • 19
  • 0
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 16, 2012, 05:24:11 pm »
Witam,

Instalacja przebiegła poprawnie.
Podczas tworzenia nowej aukcji pojawia się komunikat
"Wystąpił problem z utworzeniem aukcji! Wybierz kategorię" pomimo iż z formularza wybieram kategorię z select listy. Podejrzewam, że może to być problem braku wyboru podkategorii, której nie zaznaczam bo niestety nie pojawia mi się lista podkategorii po wybraniu pierwszej kategorii.
W bazie mam zaimportowane ok ~36 000 rekordów. Testowałem formularz na kilku przeglądarkach.
Miał ktoś taki problem?