Witajcie,
sam długo poszukiwałem właściwego rozwiązania. Dość wnikliwie śledziłem zagraniczne strony w poszukiwaniu bezpłatnej wtyczki. Wspomniane wcześniej rozwiązanie w unowocześnionej formie znalazłem na stronie:
http://www.prestashop.com/forums/topic/79361-extension-multi-image-uploader-for-products-v2/- gdzie można pobrać paczkę z plikami oraz poczytać o występujących problemach.
Załączam plik: Multi Image Uploader V2 (RC 1.5a).zip (literkę 'a' dodałem ponieważ dołożyłem tam kilka plików
AdminProducts.php. Z moją wersją 1.4.4.1 działa plik bodajże od wersji: 1.4.4.0.
Instrukcja.
Jeśli temat przesyłania plików na serwer FTP jest Ci obcy. Najpierw zdobądź wiedzę na ten temat - później zadawaj pytania.
0. Zrób kopię katalogu Admin, a szczególnie pliku: AdminProducts.php z katalogu
tabs1. Skopiować z archiwum katalog:
multi-image-uploader do katalogu
admin w Twoim sklepie.
2. Wybierz dopasowany do wersji plik:
AdminProducts.php i skopiuj go na serwer zamieniając (nadpisz) stary plik AdminProducts.php w katalogu admin/tabs
3. Sprawdź poprawność działania panelu admin., przeładuj/odśwież stronę (F5, CTRL+F5)
Produkt musi być zapisany przed dodawaniem zdjęć. Na dole po prawej pojawi się okienko do uploadu plików hurtem
Działa przeciąganie i ładowanie wielu zaznaczonych plików, przy czym pierwszy załadowany jest traktowany jako okładka.