Witam wszystkich.
Siedzę już kilka godzin nad tym tematem i już mnie krew powoli zalewa. Na swoim hostingu zainstalowałem PS przykładowo w folderze "sklep". Ponieważ na hostingu znajduje się kilka serwisów PS musi znajdować się folderze, a żeby nie parkować nowej domeny na koncie postanowiłem podpiąć ją pod folder ze sklepem. No i tutaj zaczęły się czary
Otóż podpięcie działa prawidłowo - mogę bez problemu dostać się do zaplecza ale jaja zaczynają się gdy chce się dostać na stronę główną. Początkowo sklep konfigurowałem wchodząc na niego z głównej domeny czyli. "domena.com/sklep" w ustawieniach sklepu również jako główna wpisana była domena "domena.com" a katalog ze sklepem widniał jako "/sklep/". Ponieważ wykupiłem domenę tylko dla sklepu więc chciałbym żeby adres nie zawierał ścieżki do katalogu tylko po prostu zawierał samą domenę np. "sklepik.pl". No i tutaj zaczynają się te wspomniane wcześniej jaja
W ustawieniach sklepu oczywiście zmieniłem nazwę domeny, jako katalog ze sklepem podałem samo "/" no i wchodząc teraz na sklepik.pl zostaje automatycznie przeniesiony na adres sklepik.pl/sklep. Przez chwilę udało mi się coś poustawiać, że po wejściu na adres z www czyli
www.sklepik.pl wszystko było ok problem był tylko gdy wpisałem adres bez www :/ nie wiem czemu ale po chwili wszystko wróciło do "normy" i teraz jak bym nie wpisał adresu to zawsze na koniec dodawane jest /sklep/ :/ przypomnę, że na zaplecze wchodzę normalnie czyli np. sklepik.pl/zaplecze :/ czy ktoś ma jakiś pomysł co tutaj może być pomotane
Wydaje mi się, że z hostingiem jest wszystko ok, podpięcie domeny też jest raczej ok ale mimo to nie mam pojęcia co jest grane.