wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Jak można zobaczyć hasło do panela admina ?

• 7 Odpowiedzi
  • 4215 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dawid118

• Użytkownik
  • **
  • 45
  • 0
Jak można zobaczyć hasło do panela admina ?
« dnia: Marzec 18, 2010, 05:01:34 pm »
Witam,
zapomniałem hasła do prestashop z przypomnienia hasła nie mogę skorzystać gdyż zmieniłem serwer i poczta stała się nieaktywna. Jak mogę zalogować się do panelu admina? PROSZĘ O POMOC !!!

*

Offline Paweł Sokołowski

• Mieszkaniec
  • 413
  • 10
    • Studio Eline.pl
Odp: Jak można zobaczyć hasło do panela admina ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2010, 10:00:46 pm »
przypomniec sie nie da - mozesz zrobic nowe
szukaj na forum bylo to opisywane jako reset hasła
Moduły na życzenie, modyfikacje PrestaShop. | Pozycjonowanie sklepów STUDIO ELINE.pl | -> Katalog Sklepów PrestaShop <-

*

Offline dawid118

• Użytkownik
  • **
  • 45
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2010, 05:42:59 pm »
Nie mogę znaleźć żadnego wątku o tym. Możesz podesłać linka albo napisać co i jak?

*

MERA

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2010, 05:55:39 am »
zainstaluj jeszcze raz PS na tym samym serwerze tylko z innym prefiksem,następnie w bazie SQL phpAdminie usuń stary np. jak miałeś z prefiksem  ps_    ps_employee  i przenieś nowy z zainstalowanego na nowo sklepu .Reszta plików nowo instalowanego sklepu możesz usunąć i po kłopocie powinno działać.Ja kilka razy to sprawdzałem i zawsze jest dobrze.Musisz tylko podać dane do sklepu wpisać takie same jak poprzednio (baza danych) .Powodzenia

*

Offline DeRob

• Nowy
  • *
  • 4
  • 0
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2010, 07:38:43 pm »
Witam,
Osobiście to odradzam taki pomysł. A co z COOKIE_KEY w konfigu? Znacznie prościej:
1. wpisać w google generator md5
2. wkleić tam COOKIE_KEY z pliku config/settings.inci dopisać do niego nowe hasło
3. kliknąć generuj i to co wyjdzie wpisać w ps_employee jako zakodowane hasło  - UWAGA na dozwolone znaki w hasłach !!

MD5 jak wszystkie systemy przechowywania hasła są JEDNOKIERUNKOWE więc nie istnieją algorytmy odwrotne do sprawdzenia hasła.

*

Offline lporazinski

• Nowy
  • *
  • 7
  • 0
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2010, 12:00:16 am »
Niestety odczytanie zaszyfrowanej zawartosci dodanie na koncu swojego hasla i wklejenie tak wygenerowanego pliku nic nie daje, nadal nie ma mozliwosci zalogowania sie na konto administratora.

Moze ma ktos gdzie swieza zainstalowana preste i udostepni ten pliczek z loginem i haslem ?

*

Offline rychub

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2012, 03:21:51 pm »
Sposób który podał DeRob działa w 100%, zajmuje dosłownie 2 minuty. Dzięki za pomoc, zaoszczędziłeś mi sporo czasu i nerwów. Pozdrawiam  :)

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2012, 02:12:39 pm »
prosciej zamiast uzywac generatora md5 jest w bazie danych _emplyes w wierszu odpowiedzialnym za admina zmienic haslo ustawiajac tryb wpisu na MD5, skopiowac z config/settings.inc.php COOKIE_KEY, wkleic w pole haslo i dopisac swoje haslo. czyli wspi bedzie wygladal tak 'COOKIE_KEYtwojenowehaslo'*

* zamiast 'COOKIE_KEY' skopiowany wpis z settings

PS.
a nie prosciej uzyc 'Zapomniałeś hasła?' ?
design4VIP z innej strony...