wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Koszyk - zamiast ilości wyświetlane są Dostępne sztuki...

• 2 Odpowiedzi
  • 2379 Wyświetleń

*

Offline czyzu

• Zombie
  • Nowy
  • *
  • 6
  • 0
    • Sklep z Zabawkami "Smyk-s2"
Witam.
Problem jest następujący - po dodaniu jakiegokolwiek produktu do koszyka i po przejściu do tego koszyka, zamiast ilości sztuk wyświetlane są ilości dostępne w sklepie. Czyli jeżeli mam dostępne 10 rowerków, a klient chce kupić jeden, w jego koszyku zamiast 1 sztuki wyświetli się 10 sztuk... Cena zgadza się  - wyświetlana jest dla jednej sztuki.
Jeżeli chce ktoś kupić 2 sztuki - nie widzi ile zwiększył, ponieważ cały czas wyświetlona jest ilość dostępnych sztuk w magazynie sklepu...

Problem można zaobserwować tutaj: www.smyk-s2.pl
Nie wiem od kiedy problem istnieje. Jak mogę go rozwiązać?

Bardzo proszę o pomoc.

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
Odp: Koszyk - zamiast ilości wyświetlane są Dostępne sztuki...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2012, 12:16:28 pm »
szukaj bledu w pliku shopping-cart-product-line.tpl on odpowiada tylko i wylacznie za tabele w podsumowaniu koszyka.

przeanalizuj co masz w czesci:

<td class="cart_quantity">
      {if isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId) AND $quantityDisplayed == 0}<span id="cart_quantity_custom_{$product.id_product}_{$product.id_product_attribute}">{$product.customizationQuantityTotal}</span>{/if}
      {if !isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId) OR $quantityDisplayed > 0}
design4VIP z innej strony...

*

Offline czyzu

• Zombie
  • Nowy
  • *
  • 6
  • 0
    • Sklep z Zabawkami "Smyk-s2"
Odp: Koszyk - zamiast ilości wyświetlane są Dostępne sztuki...
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2012, 01:17:30 pm »
Ok. Dziękuję za wskazówkę, trochę zmieniłem kod:
było:
<p>{if $quantityDisplayed == 0 AND isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId)}{$customizedDatas.$productId.$productAttributeId|@count}{else}{$product.quantity-$quantityDisplayed}{/if}</p>

Zamieniłem na:
<p>{if $quantityDisplayed == 0 AND isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId)}{$customizedDatas.$productId.$productAttributeId|@count}{else}{$product.cart_quantity}{/if}</p>

I teoretycznie wszystko działa. Chciałbym tylko dowiedzieć się czy takie rozwiązanie będzie skutkować jakimiś problemami w przyszłości.