Witam
Jako, że to mój pierwszy post pragnę przywitać wszystkich forumowiczów.
Chcę postawić sklep PS jednak na innym themie - chciałbym ją sam zrobić - graficznie dam rdę (tyle na ile) ale pojawia się problem z kodem - pierwszy raz mam styczność ze SMARTY. Czytałem forum i już wiem na jakiej zasadzie opiera sie PS jednak nie mogę sam tego zgłębić - doskonale zdjaę sobie sprawę iż nie będzie to do końca możliwe z moją obecną wiedzą jednak chciałbym poprosić o pomoc na przykładzie jaki przedstawię.
Przygotowałem szablon na potrzebę tego postu (proszę nie sugerować się niczym w nim zawartym - to tylko dowolny przykład i np zaloguj rejestruj wstawiłem z innego projektu)
- szablon jaki przygotowałem znajduje się pod tymi linkami:
1 -
2 -
Img 2 zawiera "ramki" jak chciałbym to podzielić - oczywiście mój tok myślenie może być głęboko mylny więc poproszę wtedy o radę.
Wiem, że odpowiedzi powinienem szukać wplikach takich jak header.tlp itp - pomocnym byłby też szablon (jakiś darmowy np) z podobnym układem - pobrałem kilka jednak pojawia się problem z instalacją - wgrałem do katalogu ale nie pojawia się w back - PS zainstalowałem Version 1.1.0.5 - pobrana ze strony.
Chciałbym aby osoba chcąca i mogąca mi pomóc podała pliki w jakich pownienem to wykonać aby zadziałało - menu chciałbym podzielić na 3 części aby moć tam dowolnie umieścić elementy np menu nawigacji (samo menu wykonam tylko jak zmienić to w kodzie aby pokazało się w tym właśnie miejscu tzn
- jak obszary wskazane podzielić (lub utworzyć nowe obszary) abym mógł tam wstawiać dowolnie potrzebne elementy
Jeśli to tylko możliwe proszę o podanie nazw plików które potrzeba wyedytować i ewentualnie podać już gotowe pliki tak abym mógł tylko np zmienić ich pozycje. Co do grafik to myślę, że na zasadzie tła - co wwydaje się oczywiste i css.
Mam nadzieję, że znajdzie się osoba chcąca pomóc - jesli będę mógł to postaram się odwdzięczyć.
Dziękuje i pozdrawiam.