"Presta w podstawowej standardowej wersji ma to co ma i to co ma pozwala uruchomić sklep w dowolnej branży.
Wzorcowe rozwiązanie? - postaw sobie testowy sklep na preście i będziesz miała "wzorcowe"
"
czytaj proszę uważnie, testowy sklep jest:
www.forum-bizuteria.plna dziś brakuje:
* możliwości dodawania recenzji, tagów przez klientów
* nie widzę wersji mobilnej - spłaszczenie listy nie powinno być trudne
* z tym 404 na 301: jest produkt A dostępny pod linkiem L1; za jakiś czas produkt się sprzedaje i produkt wyłączam - w efekcie po wejściu na L1 dostajesz błąd 404; Magento daje możliwość skonfigurowania L1 tak aby po wejściu na ten link było przekierowanie na inną stroną z 301
"integracja z PHPBB - co ma być integrowane i w którą stronę?"
nagłówki wątków z PHPBB w których pojawił się wpis mają pojawić się na stronie sklepu (podobnie z wordpress dla nowych artykułów lub zaakceptowanych komentarzy do nich)
"całe social media - tzn? - bo wiesz jest pełno darmowych modułów do tego"
standardowo przyciski lubię to z FB, G+ i Tweet przy produktach;
zmodyfikowanie/dodanie/sprzedanie produktu powinno z automatu iść jako wiadomość na FB, TWeettera, G+
"4-ch poziomów płatności - tzn? - bo wiesz presta domyślnie pozawala na dużo przy konfiguracji przewoźników i płatności - więc pytanie co dokładnie masz na myśli?"
tak, to działa, ale lepiej by było aby w jednym kroku móc określić sposób płatności i przesyłki przy realizacji zamówienia - tak jak jest w QuickCart - jak jeszcze nie jest jasne, zobacz na
www.intercomax.pl* wydajność: podobno Presta jest szybsza od Magento, ale da się załadować stronę w czasie poniżej 3s przy 500 jednocześnie przeglądających stronę klientach (u klienta szybkie łącze, hosting o wyższych parametrach zagwarantowany, np. business server+ w home.pl)?
Od 2009 sporo się zmieniło w standardach sklepów, dlatego też szukam kogoś kto potrafi doradzić, skonfigurować sprawdzone/działające moduły a nie tylko pasywnie czekać na listę wymagań i wstawić moduł który nie jest do końca dopracowany. Tak naprawdę nie wiem co jeszcze powinno być dodane, a nie chcę ciągle modyfikować powstałego sklepu. Groupon miał taką opcję wymogu podania adresu e-mail przy 1-szym wejściu na stronę - tu też się tak da?
Powstały te sklepy testowe aby móc zobaczyć co jest "z pudełka", czyli co jest sprawdzone i działające - innych modułów nie dodaję, bo nie wiem które są dobre...
Co do grafiki: jak nie potraficie zaproponować pięknego wyglądu strony - dostarczę .psd . Nie mogę sobie pozwolić aby sklep dział super a kiepsko wyglądał.
Ania