Witam na wstępie wszystkich szanownych użytkowników Presty!!!
Będe w niedługim czasie zaczynał sprzedaż online na Preście i w związku z tym mam parę pytań związanych z tym silnikiem:
1. Dodawanie plików przez klientów do danego produktu - konkretnie chodzi mi o to, jaką maksymalną wielkość pliku można skonfigurować i gdzie te pliki się zapisują do późniejszego wykorzystania przez obsługę sklepu.
2. Czy wersja polska finalna 1.1 ma obsługę rabatów dla klientów - chodzi konkretnie o to, iż chce sam przy pomocy statystyki sprzedaży po przekroczeniu jakiegoś progu przez klienta przyznawać mu stały rabat procentowy. Drugi wątek w tym pytaniu to, czy w Preście można przypisywać niższe ceny wysłki dla stałych klientów.
3. Ostatnie pytanie jest ogólne - czy stawiać sklep na Preście 1.1 finalnej polskiej czy na testowej rewizji najnowszej Presty. Czy w nowej wersji wprowadzono, aż takie usprawnienia, iż stawianie sklepu na starej wersji jest nieopłacalne. Jeżeli są takie usprawnienia, czy ktoś może napisać jakie one są i co ważnego wnoszą do sprzedaży.
Jeżeli ktoś zdecyduje się odpowiedzieć bardzo mu dziękuje i napewno pozwoli mi lepiej zaplanować swój powstający projekt sprzedaży online.
Pozdrawiam!!!