wdrożenia PrestaShop

Parę pytań o Preste...

• 2 Odpowiedzi
  • 3334 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lucid

• Nowy
  • *
  • 9
  • 0
Parę pytań o Preste...
« dnia: Wrzesień 19, 2009, 02:01:39 pm »
Witam na wstępie wszystkich szanownych użytkowników Presty!!!

Będe w niedługim czasie zaczynał sprzedaż online na Preście i w związku z tym mam parę pytań związanych z tym silnikiem:

1. Dodawanie plików przez klientów do danego produktu - konkretnie chodzi mi o to, jaką maksymalną wielkość pliku można skonfigurować i gdzie te pliki się zapisują do późniejszego wykorzystania przez obsługę sklepu.

2. Czy wersja polska finalna 1.1 ma obsługę rabatów dla klientów - chodzi konkretnie o to, iż chce sam przy pomocy statystyki sprzedaży po przekroczeniu jakiegoś progu przez klienta przyznawać mu stały rabat procentowy. Drugi wątek w tym pytaniu to, czy w Preście można przypisywać niższe ceny wysłki dla stałych klientów.

3. Ostatnie pytanie jest ogólne - czy stawiać sklep na Preście 1.1 finalnej polskiej czy na testowej rewizji najnowszej Presty. Czy w nowej wersji wprowadzono, aż takie usprawnienia, iż stawianie sklepu na starej wersji jest nieopłacalne. Jeżeli są takie usprawnienia, czy ktoś może napisać jakie one są i co ważnego wnoszą do sprzedaży.

Jeżeli ktoś zdecyduje się odpowiedzieć bardzo mu dziękuje i napewno pozwoli mi lepiej zaplanować swój powstający projekt sprzedaży online.

Pozdrawiam!!!

*

Offline galganka

• Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów :P
  • Tubylec
  • 230
  • 0
    • Selone.com
Odp: Parę pytań o Preste...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2009, 06:27:12 pm »
Witam, ja odpowiem tylko na pierwsze pytanie:
Panel administracyjny >> Ustawienia >> Produkty, tam ustawiasz wielkość pliku (dokładnie zdjęcia), przesyłanego przez klientów.

*

Offline lucid

• Nowy
  • *
  • 9
  • 0
Odp: Parę pytań o Preste...
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2009, 07:36:35 pm »
Ok, dzieki. Jednak to już wiem. Problem jest, iż Presta zmniejsza obrazek i traci on na jakości. Ponadto nie daje załadować plików o dużej rozdziałce (np. z aparatu cyfrowego). Czy da się to jakoś zmodyfikować. Czy może istnieje jakiś inny moduł do uploadu plików przez klienta do personalizacji produktów??? Dzięki za każdą odpowiedź!!!

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok