Witam,
potrzebuję pomocy w konfiguracji sklepu (wersja 1.4.4.1).
Chciałabym mieć albo:
* dwa sklepy (detaliczny i hurtowy)
* dwie różne ceny tego samego towaru zależne od grupy do której przypisany jest klient.
Już wszystko tłumaczę:
chciałabym aby sklep sprzedawał towary hurtowo i detalicznie. Klient przypisany do grupy "detalista" widziałby ceny ogólnie dostępne dla każdego na stronie, a klient przypisany ręcznie (albo jakby się dało automatycznie, po spełnieniu jakichś warunków w czasie rejestracji, np. podaniu NIP automatycznie mógłby być dodawany do grupy "hurtownik" - tego też nie umiem zrobić a przydałoby mi się) widziałby ceny hurtowe. Niestety problemu nie załatwia opcja rabatu przypisanego do grupy "hurtownik" bo ceny hurtowe i detaliczne naliczane są idywidualnie i zależą od kilku czynników (np. kosztów trasportu czy preferencji cenowych przy zakupie), innymi słowy nie można użyć funkcji "rabat" na grupę klientów. Na jednym towarze np. zeszyt A-4 jest narzut 30% a na innym - długopis z kulką - tylko 20% lub aż 50%. Najlepszym rozwiązaniem byłaby cena detaliczna i hurtowa przypisywana każdemu towarowi osobno a nie w formie rabatu grupy klienta lub dwa sklepy w tym samym miejscu (znaczy pod jednym adresem by uniknąć dodatkowych kosztów): hurtownia i sklep detaliczny. Czy to się da zrobić i jak?
Czy ktoś mógłby pomoć mi rozwiązać ten problem??? Jestem początkująca więc prosze o cierpliwośc w tłumaczeniu ale ogromnie mi zależy na uruchomieniu sprzedaży a nie mogę sobie poradzić z problemem dla mnie podstawowym.
Ewa