wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

bledy zapisu do koszyka

• 3 Odpowiedzi
  • 3943 Wyświetleń

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
bledy zapisu do koszyka
« dnia: Czerwiec 13, 2013, 07:36:57 pm »
nie wiem co namieszalem, wszystko dzialalo i nagle... dup ;/

w czasie skladania zamowienia wywala mi blad:
TECHNICAL ERROR: unable to add the product.

Details:
Error thrown: [object XMLHttpRequest]
Text status: parsererror

a pozniej w momencie przejscia na inny przedmiot, czy jakakolwiek akcja na stronie pojawia sie tylko:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' id_product_attribute' at line 4

SELECT id_product, id_product_attribute, quantity FROM `ps_cart_product` WHERE `id_cart` = 1 , id_product_attributenie mam zielonego pojecia skad bierze sie ten ', id_prodct_attribute' co go generuje, w Cart nie ma nic takiego. runcja konczy sie na 'id_cart=' {$id...}

ten sam blad pojawia sie w pogladzie klienci/koszyki w PA. patrzac po bazie to wsyztsko wyglada dobrze... a jednak nie do konca ;/

jakeis pomysly?
design4VIP z innej strony...

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
Odp: bledy zapisu do koszyka
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2013, 09:37:31 am »
znalazlem problem... pare godzin intensywnego myslenia bylo potrzeba ale dalo rady... tylko jak, co i dlaczego?

dziadostwo siedzialo w ustawieniach PS>ustawienia>produkty:

Quantity discounts based on:
 Produkty
 Combinations

jak jest ustaienie na "produkty" wszystko dziala, jak przestawie na "combinations" wali bedami...

ktos moze mi wytlumaczyc skad ten blad i co moze go rzeczywiscie powodowac? bo jednak ilosciowki po kombinacjach by mi sie przydaly...

PS.
acha, zapomnialem podac wer. 1.4.9.0 z elemntami 1.4.10, po dosc sporych zmianach, ale zastepujac _overide oraz inne zmiany poczynione po stronie core, jak i powrot do standardowych modulow powoduje ten sam blad.

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2013, 10:27:33 am »
A włączyłeś debugowanie smarty co Ci pokazuje>? Ponadto daj adres strony
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2013, 05:12:32 pm »
A włączyłeś debugowanie smarty co Ci pokazuje>? Ponadto daj adres strony

jakbym nie mial debuga to nie mialbym wymienionego wyzej bledu "select.....", zawsze pierwsze co, zaczynajac projekt wlaczam tak bledy jak i zapytania bazy i tak zostawiam puki strona pracuje ;) zawsze jak cos w czasie dzialania juz strony sie nakombinuje to albo Klient albo przegladajacy wskazuje juz problem prawie palcem ;) no ale nie o to chodzi tutaj...

strona tickets-portal.com, ale w chwili obecnej juz wszystko smiga... tylko nurtuje mnie pytanie: co do zapisu koszyka ma wspomniana konfiguracja 'quantity discount'... ??? puki co nie mam jeszcze zadnych rabatow ilosciowych ustawionych...