wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

błąd w zamówieniach i z klientem

• 1 Odpowiedzi
  • 1592 Wyświetleń

*

Offline kornolio

• Stały użytkownik
  • 54
  • 0
    • www.krzysztofkossek.pl
błąd w zamówieniach i z klientem
« dnia: Sierpień 09, 2013, 09:48:29 am »
Witam,

Robiłem z 20 testów i było ok wszystko, nawet na sandboxie w payu. A gdy doszło do prawdziwej transakcji porobiły się cyrki, tzn:

Problem dotyczy przy płatnościach payu.

1. Nie zapisuje mi w zakładce nowego klienta - ani gościa, ani zarejestrowanego, mimo, że zamówienie jest widoczne.
2. Mam podwójnie naliczaną płatność na zapleczu - to kolejny błąd gdzie wtyczka nie ten teges z tego co wyczytałem
3. Powiadomienie na email przychodzi mi z wysyłką kurierem a na zapleczu mam odbiór osobisty (mejl jest prawidłowy)
4. na zapleczu ani w powiadomieniu e-mail nie wyświetla mi się nr telefonu. Jak dam edycję adresu wtedy jednak się pojawia. <- to dotyczy każdego rodzaju płatności.

Ustawienie w powiadomieniach: {delivery_block_html} oraz {invoice_block_html}
przy podawaniu adresu bądź rejestracji ustawiłem pole z tylko jednym nr telefonu. Ale moim zdaniem nie powinno to mieć wpływu

Przed chwilą również wpisałem lipne zamówienie na payu (nie doszło do transakcji) to pojawił mi się nowy klient #136, poprzedni to #134. A ten prawdziwy #135 nie wyświetla się, mimo, że w bazie danych widnieje.
Przy tym lipnym zamówieniu prawidłowo wyświetla mi się sposób dostawy zarówno na zapleczu jak i w powiadomieniach, choć telefonu nadal nie ma.

Troche zgłupiałem, tak jakby akceptacja płatności w payu rozwalała mi zamówienia na zapleczu :/

z niestandardowych rzeczy mam zainstlowany ten moduł: http://mypresta.eu/modules/administration-tools/delete-orders-free.html ale chyba nie powinno to mieć wpływu?
jeszcze jedna rzecz, mianowicie przenosiłem bazę klientów z 1.4 na 1.5.41

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
Odp: błąd w zamówieniach i z klientem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2013, 12:07:53 pm »
wlacz wyswiertlanie bledow (konsole) i zobacz co zwroci. przy przenoszeniu bazy klientow mozliwe, ze nie dodalo jakies wymaganej kolumny w ktores z tabel. czesto problem wystepuje w tabeli mailalerts_oos, czy jakos podobnie, w kazdym razie odpowiedzialnej za wyslanei informacji o zamowieniu.
design4VIP z innej strony...